Каквото и да се говори, връщане назад за дизеловата технология

...
Каквото и да се говори, връщане назад за дизеловата технология
Коментари Харесай

Дизелите тотално загубиха битката с бензина

Каквото и да се приказва, връщане обратно за дизеловата технология няма. Всички процеси през последните години доведоха до невъобразим отлив от дизеловите мотори. Отрицателният избор на европейските клиенти продължава и през първата половина на тази година, като спадът се равнява на 16% или общо 3,12 млн. продажби.

През първите шест месеца на 2018 година делът на дизеловите модели от микса на общите продажби е едвам 36,5%, до момента в който за същия интервал година по-рано той е бил 42,5%, сочат данните на International Energy Agency.

Спадът на продажбите на нови дизелови коли е още по-силен във Англия, където дизеловият дял от пазара е понижен с 30%. На Острова се регистрира растеж с 22% на продажбите на коли с различно задвижване.

Дори в Германия, която по традиция е най-големият производител на дизелови коли в света, продажбите на този вид задвижване са равнява на 31,1% от общия пазарен дял, която е спад с 10% (от 41,3%) по отношение на същия интервал на предходната година. Очевидно решението на VW да предложи на притежателите на остарели дизелови модели отстъпка при закупуването на нов не дава резултат.

В продължение на три десетилетия Европа е най-големият пазар за дизелови коли, само че първо „ Дизелгейт “, по-късно терзанията на клиентите за замърсяването на въздуха от тях, съпроводено от решенията на разнообразни държавни управления да лимитират продажбите на такива коли (а и на бензинови) докара до този внезапен спад.

Отделни огромни градове като Берлин, Лондон и Париж (те бяха първи, само че занапред ще стартират възбраните в други огромни немски градове) също оповестиха проектите си да забранят старите дизели, с цел да се борят със замърсяването на въздуха. В допълнение на това, от ден на ден производители смъкват дизелови модели от поточните линии, а някои към този момент оповестиха, че до няколко години няма да оферират изобщо сходен жанр задвижване на клиентите си. Но в България то занапред ще стартира с огромна мощ на избрани средища в страната, където регулации не е имало в никакъв случай, няма и да има за в бъдеще.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР