Каквото и да е мнозинството в новия парламент, то няма

...
Каквото и да е мнозинството в новия парламент, то няма
Коментари Харесай

ГЕРБ: Парламентът не разполага с легитимност да си позволи нови авантюри

Каквото и да е болшинството в новия парламент, то няма да е плод на мощна социална сила, а резултат от взаимни отстъпки . Конфигурацията в сегашното Народно заседание е повече плод на нужда, в сравнение с положителен избор на жителите. Toва съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от трибуната на Народното събрание в декларацията от името на ПГ в първия ден на 47-то Народно заседание.

Позицията на Парламентарната група на ГЕРБ/СДС е на съпротива - съпротива на лявото-либерално болшинство на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България , а ролята на опозицията би трябвало да е на рационален коректив, който освен да подлага на критика, само че и да дава оферти за вземането на решения. Атанасова пожела триумф на договарящите партии за сформиране на държавно управление и ги прикани да не пропущат опциите да търсят единодушието и на опозицията по-важните въпроси.
 Кирил Петков прикани за обединяване против майбасите по разрушените пътища на България
Кирил Петков прикани за обединяване против майбасите по разрушените пътища на България

Наш дълг е да служим на българския народ

Тя се надява, че грешките на предходните народни представители няма да бъдат повторени, а всички ще подходят дружно със примирение и отговорност към комплицираната задача. Атанасова схваща, че би трябвало да бъде формирано постоянно държавно управление и парламент за излизане от политическата рецесия и за предприемане на ограничения пред провокациите. От през днешния ден може да разчитате на рационално и правилно отношение от страна на ГЕРБ-СДС, увери Атанасова.

ГЕРБ не възприемат ролята си на съпротива като политически инструмент, защото провокациите пред страната са огромни. На тях можело да се отговори с рационално решение, единство и политическо единодушие. ГЕРБ са подготвени да водят обществени диалози с всяка партия в Народното събрание и да поддържат всяко предложение , което отстоява националния интерес, спомагащо за превъзмогване на рецесиите и вероятности за развиването на страната.
 Румен Радев прикани депутатите да не пилеят историческо време Обновена
Румен Радев прикани депутатите да не пилеят историческо време

Миналото може да потърси политически реванш под чадъра на прокуратурата

Атанасова подсети, че през тази година два Народното събрание се провалили в опита си да излъчат постоянно ръководство на страната. Този неуспех бил осъден с ниска изборна интензивност. Заради ниската изборна интензивност Народното събрание не разполага с легитимност да си разреши нови случки и кавги. Не е ясно какъв брой български жители били лишени от правото си на глас поради машинациите и репресиите на служебното държавно управление . Илюзиите, че някои е победил безапелационно ще се разбие в действителността по този начин, както се разруши илюзията на протестните партии в последните два Народното събрание, уточни Атанасова.

Атанасова увери, че в случай че бъде образувано държавно управление ще получи нужния толеранс и може да разчита на експертизата и опита на ГЕРБ за правене на бюджета, който би трябвало да е през тази година. Качествено обучение, битка с рецесиите, интензивен напредък, увеличение приходите на хората, превъзмогване на ценовата рецесия са главните цели на ГЕРБ за бюджета.
анкета
Колко ще изкара това Народно заседание
Три месеца Година Две години Пълен мандат Избори до дупка
Три месеца

Година

Две години

Пълен мандат

Избори до дупка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР