Какво знаем за одобрените ваксини срещу COVID-19 – противопоказания, странични

...
Какво знаем за одобрените ваксини срещу COVID-19 – противопоказания, странични
Коментари Харесай

Всичко най-важно за ваксините в нова поредица с Мария Ванкова в „Тази сутрин“

Какво знаем за утвърдените ваксини против COVID-19 – противопоказания, странични реакции, продължителност? Как имунизацията избавя животи? Какъв е резултатът й в подтекста на новооткритите разновидности на вируса? Това единствено част от въпросите, на които ще отговорят одобрени специалисти пред репортера на bTV Новините Мария Ванкова в поредицата „ COVID-19: Ваксините “ . Тя ще се излъчва всеки вторник през февруари в „ Тази заран “ , а диалозите с водещи имена в сферата ще бъдат налични и във формата на подкаст в Spotify, както и в специфична секция на btvnovinite.bg.

Поредицата „ COVID-19: Ваксините “ е следващата стъпка, която екипът на ‚Тази заран “ прави, с цел да бъде още по-близо до хората. Тя идва в отговор на нуждата на феновете от задълбочена и достоверна информация, основана на експертни мнения, проучвания и обстоятелства, оттатък злободневния поток от вести и подправена информация за имунизациите.

„ Силният интерес към тематиката за имунизациите сътвори условия за доста спекулации в публичното пространство. Всекидневният поток от вести предлага разнопосочни и постоянно противоречащи си тези. Това поражда тревога у хората и нашето предпочитание е да внесем успокоение посредством осведоменост, и да помогнем на феновете да се ориентират “, разяснява създателят на поредицата Мария Ванкова.

В търсене на разнообразни гледни точки здравният кореспондент на bTV Новините ще беседва с лекари, епидемиолози, микробиолози и други здравни специалисти със стабилен опит и действителен допир с имунизациите и резултатите от тях върху пациентите. Мария Ванкова ще показа на феновете и достоверна информация за хората с разнообразни болести - дали е уместно да се имунизират за COVID-19.

е част от редакцията на bTV Новините от 2008 година За своята работа тя получава редица самопризнания, измежду които Наградата на Българска стопанска камара за интензивно отразяване на социално-икономическата проблематика през 2011, годишната премия на Българския фармацевтичен съюз – 2012 и 2013. През 2015 е притежател на премията на КНСБ за деен обществен кореспондент, през 2017 на наградата „ Спасител на детството “ от Национална асоциация за приемна грижа. През 2018 получи и признанието на своите сътрудници от нюзрума с най-високо доверие в България, като заслужи оценката „ Репортер на годината “ на bTV Новините. Същата година бе отличена и от Съюза на юристите в България, а през 2020 получи влиятелната премия на Фонд „ Валя Крушкина – публицистика за хората “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР