Какво се случва с националния музей на Бразилия, който бе

...
Какво се случва с националния музей на Бразилия, който бе
Коментари Харесай

Изгорелият национален музей на Бразилия възкръсва във фестивал на открито

Какво се случва с националния музей на Бразилия, който бе унищожен от голям пожар при започване на септември? Вижте в репортажа на Ива Стойкова.

Служители от музея в Рио де Жанейро проведоха фестивал навън пред опожарената постройка. Посетителите имаха опция да вземат участие в разнообразни работилници, отдадени на палеонтологията, както и да следят демонстрации на бойни изкуства, пукотевица с лък или боеве с мечове.

Заедно с това бяха показани разнообразни аспекти от историята или други науки, които музеят съхраняваше, преди да изгори на 2 септември, губейки голяма част от своята сбирка. Фестивалът навън има и друга цел - да покаже, че музеят е още жив.
Клаудиа Родригес, антрополог: За нас е доста добре да сме тук. По този метод означаваме процеса на възобновяване на музея. Материалите, с които разполагаме, са общително предоставени от Националния софтуерен институт.
" Звездата " на фестивала е имитация на череп на жена, живяла евентуално преди 11 500 години. Находката е открита през 1975 година в централната част на Бразилия, само че не е известно къде е открит оригиналът. Предполага се, че дамата, наречена от археолозите Лусия, е била на 25 години. След случая с 200-годишния бразилски музей в страната стартира спор на национално равнище за опазването на културното завещание.
Шейла, посетителка: Пожарът в действителност беше отблъскващ. Виждах огъня от у дома и крещях, до момента в който виждам по какъв начин се разрушава музея, тъй като той в действителност значи всичко за нас.
Музейните служащи се надяват да организират сходни събития навън всеки месец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР