Какво се случва с доставките по руския газопровод „Ямал-Европа“? Този

...
Какво се случва с доставките по руския газопровод „Ямал-Европа“? Този
Коментари Харесай

La Tribune: С доставките за Полша и Украйна Германия показа на Путин, че също умее да манипулира газови потоци

Какво се случва с доставките по съветския газопровод „ Ямал-Европа “? Този въпрос слага създателят Jérôme Cristiani от френското издание La Tribune. Германия употребява тази тръба в реверсивен режим, написа изданието. Това значи, че Берлин придвижва до съдружниците от изток (Полша и Украйна) полученият от Русия газ. „ Газпром “ упрекван от запада за незадоволително доставки на газ за страните от Европейския съюз вижда в това деяние на Берлин операция на газовите доставки. Авторът на публикацията за изданието се съгласява с тази оценка на „ Газпром “. „ Този нов епизод в газовата война сред Русия и Европейския съюз обърка всички карти. От „ Газпром “ обявиха още в края на предходната година, че са забелязали смяна в посоката на газа по газопровода „ Ямал-Европа “ и обществено упрекнаха Германия в безразсъдно държание. Досега самата Русия бе упреквана за потреблението на газа като геостратегическо оръжия, защото с ограничението на газовите доставки за Европа тя подкрепя растежа на цените и въздейства върху договарянията с НАТО и Съединени американски щати във връзка с обстановката с Украйна “. Какво се случва в действителност? Още към 20 декември беше декларирано, че „ Ямал-Европа “, по който всекидневно съветският газ постъпва до Западна Европа работи в реверсивен режим в посока Полша.
Официалният представител на държавната газова компания Сергей Куприянов повтори изказването на Владимир Путин, направено преди Нова година: Германия манипулира газовия поток от газопровода „ Ямал-Европа “. „ Беше регистриран реверсивен поток от газ в размер от 3-5 млн. куб м дневно от Германия за Полша, който по всяка възможност е за Украйна “, означи той. Русия счита държанието на Германия за „ не изключително рационално “ Куприянов означи, че такова държание на Германия, стремяща се да продаде на Полша газа, платен от Русия е нерационално при изискванията на внезапен скок на цената.
„ Цената на тези доставки от Германия „ са значително по-високи, от цената на „ Газпром “ за същите тези размери “, означи той. Германия незабавно беше упрекната в провокирането на растежа на цената. Но по какъв начин газа, ориентиран от Русия за Германия се придвижва за Полша над равнището по газопровода? Куприянов означи, че „ този газ постъпва от подземните газохранилища в Германия. При това към този момент са употребявани 47 % от газовите ресурси, а зимата едвам стартира. Това не е най-рационалното решение “, разясни той. „ И по този начин газовата война не е плод на въображението. При изискванията на стремглав растеж на цената на газа освен „ Газпром “ получава рекордни облаги, само че и президентът на Русия, които някои към този момент назовават „ газов крал “, последователно печели нови козове в играта на ограничение на НАТО, което упрекват в предпочитание за доминиране в Украйна. Западът подозира Русия в ограничение на доставките на газ за Запада за оказване на въздействие върху европейците и сполучливо налагане на няколко въпроса, в това число и стартирането в употреба на газопровода „ Северен поток 2 “, написа изданието.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР