Какво се очаква от посещението на делегацията на Конгреса на

...
Какво се очаква от посещението на делегацията на Конгреса на
Коментари Харесай

Какво се очаква от делегацията на САЩ в Русия

Какво се чака от визитата на делегацията на Конгреса на Съединени американски щати в Русия. През идващите седмици американските депутати ще посетят Москва и Санкт Петербург . Един от тях се надява да се срещне с съветския президент Владимир Путин, оповестява ТАСС.

" За мен това е доста значимо, че те идват в Москва. Това е доста значим сигнал ", разяснява посланикът на Русия в Съединени американски щати Анатолий Антонов, на фона на продължаващата рецесия в връзките сред Москва и Вашингтон. Освен сенатори и конгресмени, идва и Джон Болтън, асистент на американския президент за национална сигурност.

 Съветник на Тръмп отива в Москва, с цел да приготви среща с Путин
Съветник на Тръмп отива в Москва, с цел да приготви среща с Путин

Джон Болтън щял да върви идната седмица в Русия

Кой ще дойде в Русия?

Според съветския дипломат в Съединените щати делегацията на Съединени американски щати ще включва и членове на Камарата на представителите и Сената. Известно е, че четирима републикански сенатори ще дойдат в Москва и Санкт Петербург:

Ричард Шелби (от Алабама) - ръководител на Комитета по бюджетните заеми на Сената на САЩ;

Джон Кенеди (от Луизиана) - член на пет комисии (включително за бюджета и бюджетните кредити);

Джон Хууен (Северна Дакота) - ръководител на Комисията по индийски въпроси;

Стив Данес (Монтана) е член на няколко комисии, в това число по въпросите на националната сигурност и държавните каузи.

В същото време всеки от тях приказва за Русия и нейната външната политика извънредно отрицателно . Например, сенатор Шелби разяснява, че ще продължи да пази " родината и съдружниците си от съветската експанзия ".

Сенаторът Кенеди твърди, че Вашингтон би трябвало да се бори против акцията на Москва, за която се твърди, че е ориентирана към " дестабилизиране на западната народна власт ".

Кога ще се проведат срещите?

Анатолий Антонов към момента не е оповестил точните дати, само че разяснява, че програмата планува визити на депутати в Москва и Санкт Петербург в края на юни и началото на юли.

Американският ефирен канал CNN оповестява, че визитата ще стартира идната седмица.

Каква е програмата на визитата?

" За да опознаем Русия, несъмнено, би трябвало да отидем в Санкт Петербург. Още повече, че времето е в този момент - белите нощи. И в случай че съумеят да посетят някои мач (от Световното по футбол), уповавам се, че те ще схванат всички " истории на ужасите " популяризирани от Държавния департамент на Съединени американски щати, че в Русия не би трябвало да се пътува ", разяснява съветският дипломат в Съединените щати.

Както споделя сенатор Кенеди, по време на визитата се надява да се срещне с президента Владимир Путин и съветските държавници, с цел да " приказваме за общи ползи и да приказваме за общи проблеми ".

Сенаторът също по този начин разяснява, че ще повдигне въпроса за хипотетичната интервенция на Москва в изборите в Съединени американски щати през 2016 година макар многократните опровержения от страна на Русия.

" Не желая да върша нищо, което да провокира интернационален случай, само че се надявам почтено да поговорим за тези неща ", заключи Кенеди.

Дали това значи стопляне в връзките сред Русия и Съединени американски щати?

Предвид настоящата политика със глобите на Съединени американски щати, контрамерките на Русия и различията по редица външнополитически въпроси, връзките сред двете страни остават напрегнати.

В същото време американският президент Доналд Тръмп неведнъж съобщи желанието си да откри връзки с Русия. И на 21 юни формален представител на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати (NSC) Гарет Марк разяснява, Болтън идва в Москва по отношение на съвещания за възможна среща Тръмп - Путин.

Освен това Дмитрий Песков не изключи опцията Болтън да се срещне с съветския президент.

Междувременно, съветският дипломат в Съединени американски щати изясни, че визитата на американски сенатори и конгресмени ще им помогне да се избавят от стандартите наложени в Съединени американски щати за Русия и е вяра за възобновяване на междупарламентарните взаимоотношения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР