Какво представлява проектът Okol Lake Park?Okol Lake Park има амбицията

...
Коментари Харесай

Okol Lake Park е проект, разширяващ границите на пазара

Какво съставлява планът Okol Lake Park?
Okol Lake Park има упоритостта да предизвика общоприетите правила и да предложи нови хрумвания. В този план има вложени доста персонално отношение и доста прочувствена стойност. Това е една фантазия на татко ми и целия ни екип, която всички дружно претворяваме в действителност. Фирмата ни е учредена в Самоков, ние и огромна част от сътрудниците ни сме самоковци. Задължително е планът да е финансово сполучлив, само че това напълно не е неговата подбуда. Зад него стои концепцията да създадем нещо друго и значимо, да бъдем взискателни и почтени към себе си и средата, в която живеем. Искаме да бъде жива, отворена общественост, а не ваканционен комплекс - едно умерено модерно " село ", само че съвременно и с всички улеснения и услуги на огромния град.
На какъв стадий е той сега?- Направихме първата копка през август предходната година и от този момент насам строим интензивно. В средата на идната година би трябвало да въведем в употреба първите къщи и инфраструктурата, която е един храбър план самичък по себе си. Хотелът и голф игрището ще отворим през март 2023 година - тогава и " Маркан " ще празнува своята 30-годишнина.
В момента интензивно работим по инфраструктурата, голф игрището и хотела, а през август започваме и първите къщи по самостоятелен план.
Каква е цялостната идея за Okol Lake Park?- OKOL е golf & residential community, чието биещо сърце са голф игрището с 18 дупки и 5-звездният хотел Pullman. Около тях са ситуирани парцелите за къщи, като в своята целокупност имаме към 1000 жилищни единици. Ако се разхождаме в OKOL след 10-15 години, това ще бъде едно малко картинно обитаемо място от пет-шест хиляди души. Освен това имаме и доста съвременна инфраструктура, с цел да се осъществя всичко това. Целият план е на повърхност 3000 декара - пространство, което впечатлява освен със своя мащаб, само че и невероятните панорами към бент. " Искър ", Рила, Витоша, Плана и Стара планина.
Но с цел да се случи всичко това, в границите на първия стадий, който е две години, първо вършим инфраструктурата, редом голф игрището, хотела и към този момент имаме към 50 къщи в друг стадий на планиране.
К100: Най-големите компании в България Класацията подрежда по доходи за 2020 година най-големите 300 компании, както и показва секторни подреждания с данни за оборот, облага, чиновници Какво отличава Okol Lake Park от останалите затворени крайградски комплекси?- Винаги се майтапим, че ние не вършим затворен комплекс, тъй като сме свободни. Освен това избираме да споделяме, а не да се съпоставяме, само че в случай че би трябвало да отбележа нещо, преди всичко това е инфраструктурата. Ние я проектираме и построяваме, а след това ще я дарим на община Самоков и експлоатационните сдружения. Имаме 22 км нови пътища, електричество, два типа тръбопровод - за питейни потребности от Рилския тръбопровод и за напояване от река Искър, два типа канализация - дъждовна и битова. Искаме да сме първото село в България, което фактически има канализация, която се зауства в 5 пречиствателни станции. При нас, когато си купиш имот и си построиш къща, ти си на общински път, плащаш тока и водата си на съответното експлоатационно сдружение и в този смисъл си доста самостоятелен от вложителя. Друга присъща за нас специфичност е, че ние съвсем не вършим авансово къщи. Основното ни предложение са къщите по самостоятелен план. В началото започнахме да създаваме разнообразни планове, както е признато на пазара, само че това, което се оказа доста привлекателно за хората, е те да си изберат имот и да им проектираме и построим къща по тяхно задание. Всяка къща се прави безусловно самостоятелно и е друга. Нямаме опция да фиксираме всичко авансово, тъй като планът се развива доста органично и всеки нов клиент става наш съавтор.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР