Какво правят стотиците украински цистерни пред руския “Нефтохим” в Бургас

...
Какво правят стотиците украински цистерни пред руския “Нефтохим” в Бургас
Коментари Харесай

Украински цистерни изнасят гориво за войната с Русия от “Нефтохим-а ни

Какво вършат стотиците украински цистерни пред съветския “Нефтохим” в Бургас всеки ден? Въпросите си задават локални хора, а преди дни някогашният началник на българските митници Емил Димитров Ревизоро даде своето пояснение, че най-малко 200 цистерни дневно изнасят гориво от “Лукойл Нефтохим” с направление Украйна. Според него износът процъфтял след началото на войната.

Заради огромното търсене на цистерни от украинците доста българи, които разполагали с такива, или ги продавали, или ги отдавали чартърен. У нас сега най-големите опашки били на Дунав мост, в Бяла и Русе.

За първи път от най-малко 10 години преработката на нефт в “Лукойл Нефтохим Бургас” е увеличена двойно, разясниха и депутати от до неотдавна управлявалата коалиция по време на закритите съвещания на парламентарната комисия за рафинерията. В самия Бургас даже показват по-сериозен растеж от началото на войната сред Русия и Украйна - 4 пъти.

“Подобен експорт на горива не е имало и по време на югоембаргото”, твърди човек, който взе участие в бизнеса. Неофициално се знае, че медиатори движат бизнеса с горива от Бургас към Украйна - 16 компании изнасят
дизел, а 6 - бензин. Повечето от тях са румънски, написа " 24 часа ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР