- Какво пише на знамето Ви? Всичко по темата: Руската инвазия в

...
- Какво пише на знамето Ви?
Всичко по темата:
Руската инвазия в
Коментари Харесай

„Свобода или смърт!“, но мир да има; и неутрални, но с Русия!

- Какво написа на знамето Ви?
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4968
- „ Свобода или гибел “! – гордо се пъчи „ патриотът “ зад очилата и приглажда рядката, само че мощно чорлава коса, която трепери на върха на главата му. Целият има лъчение на пинчер на три кафета и леко потреперва от нещо като завист. Така треперят и хората пред лекарския кабинет, та може и от шубе да е. А може и по този начин да си трепти, по принцип, кой го знае?

- А Вие за какво сте тук?

- Как защо? – поглежда те, все едно си го обидил с простотията си. – За да заявя, че сме за неутралитет и МИИИИР! Да не се изпращат оръжия!

Докато съска думата „ мир “, знамето му се вее и навира в лицата на близките думите „ Свобода или гибел “, а под тях Свети Георги победоносно убива дракон. 

Мирна картинка, свързвана с спокойно време, време на неутралитет, нали?

А до него различен родолюбец, вее съветското знаме и крещи и той, че е за неутралитет.

- Защо казвате, че сте за неутралитет, а веете съветското знаме? Неутралитет значи нито с едната, нито с другата страна.

- А ония с украинските флагове?

- Да, какво за тях?

- Ами украинското знаме е непознато знаме! Какво ми се правиш на забавен, за какво не ги питаш тях?

- Те не са за неутралитет, те застават на страната на Украйна и не го крият.

- … … … м… ъ… абе я си е*и ма*ката! 

 

***

Междувременно, с цел да имат такива за кого да гласоподават и в кого да се припознават, псевдополитиците, които друго не могат – с изключение на да кудкудякат и да плашат обикновения електорат с баби яги – мултиплицират про-руските партии със скоростта на гъби след дъжд. 

Започнаха дори да си се качват по главите една на друга и да се джафкат и да се упрекват в слугинаж към Америка (че към кой различен, в случай че не към автоматизирания зложелател за универсална приложимост!) 

А тези… въZрожденците, руZофилите и патрЕоДите не са безкрайна маса. Не са. Според изследвания – 15% от общата маса са. 

Затова започнаха партийките им да се карат между тях и да се упрекват в американско агентурстване. Защото си крадат гласоподаватели една от друга. И това е добре! 

Лошото обаче е, че съществуването на толкоз доста от тях основава усещането да имат повече поддръжници. Като кажеш какъв брой доста про-руски партии са се навъдили и човек си мисли, че е тъй като такава е огромната настройка в обществото, а тя не е. 

Все са си 15%. 

Партиите им са доста, тъй като некадърните политически тарикати, които желаят кокала, са доста. А те могат – както телефонните измамници – да работят единствено с тъпанари. Съответно и контингентът им е все тоя. 

Но в малките екрани канят повече путинисти, тъй като като % в политическото пространство за повече, в медиите им гледаме тъпите мутри по-често. 

А най-страшното е, че когато някой от тях – облечен във власт, който в действителност има въздействие – реши да спъне европейско решение, споделя: „ волята на народа “ и се пробва да цитира фейсбук троловете, които пишат тонове мнения, с цел да наподобяват болшинство, и измамниците-политици на съветската хранилка. Правят го, тъй като тези са най-шумните и основават усещане за голям брой. 

С това другите тъпанари, тези с дребното повече власт, си измиват ръцете и споделят: „ публичното мнение е такова “.

А тия циреи не са поставени току-тъй в българската политика. Те са на хранилка на путин. Ако се гласоподава с същински топки решение за същинска помощ на Украйна и в случай че дребните путински мини във властта, президентството и опозицията се взривят и смъкват кабинета, идващият ще бъде длъжностен с следващия русофил като янев, конфигуриран от радев. И тогава даже и война няма да има към този момент, ще си се трансформира в „ специфична интервенция “, а западният ни път и евроатлантическата ориентировка ще се изпарят. 

Но с такива циреи във властта – това получаваме. Пак гласувайте за тях и отново се чешете след това по главата: що сме на това състояние?!

 

***

Писмото на Зеленски до българския парламент, в което не се загатва и дума за оръжия, а единствено за техническа помощ… 

Всъщност ето защо:

- Киев желае от България украинска военна техника да бъде ремонтирана у нас. Останалите точки в него за даване на помощ за Украйна са:

- Продължаване на поддръжката за участие на Украйна в ЕС;

- Помощ за украинските бежанци, бягащи от войната;

- Осигуряване на опция за изнасяне на украинското зърно във Варна;

- Засилване на енергийното съдействие, в частност доставки на електрическа енергия от Украйна и естествен газ;

- Продължаване на доставките на филантропична помощ, в частност медикаменти, облекла и хранителни артикули.

Именно по тази причина Народното събрание гласоподава текст, в който нямаше нищо за оръжия. В последния миг го трансформираха и то откакто получиха писмото. Отдъхнаха си. Решението, утвърдено от Народното събрание, не планува експорт на оръжия и муниции. Защото украинците не ги желаеха. В последния миг. Мир да има. 

Искате ли да знаете по какъв начин звучи „ в превод “ писмото на Зеленски? Ето по какъв начин:

Виждаме, че имате доста „ съветски труженички “ в Народното събрание и по партиите, дано ви улесним, да не се изпокарате между тях: не ви желаеме оръжията, единствено ремонт и да се грижите за бежанците. Дръжте си ги. Дръжте си и „ труженичките “. И успех… 

А сещате ли се за какво за някои Z-хора в българската политика, че и във властта им е толкоз значимо „ и един патрон да не се изпрати за Украйна “?

Защото те са наети от кремъл със задача. И би трябвало да имат доказателство, с което да се отчетат, че правят точно активността, за която са наети. Защото, да вземем за пример, доста шефове в „ Газпром “ взеха да се самоубиват с все фамилиите си, а други умират при трагични, само че необясними произшествия в планината…

Нервно им беше. А в този момент си отдъхнаха и се нахилиха с необятни усмивки на лъчезарни лица. 



Срамна работа е всички надути политици, които не млъкват по празници да приказват за славното и героично минало, да са такива подметки, когато се желае вземането на решения да е в настоящо време, а не да четем за славното минало. 

„ Ние сме избавили българските евреи! “

„ Ние сме подслонили арменските бежанци! “

„ Ние сме… “

НЕ! Ние не сме! 

Ние не сме били родени тогава. Онези българи са били други българи. Ние живеем в този момент, през днешния ден и тук. И демонстрираме какъв брой костваме ние. Струваме малко. При това в копейки. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР