Какво означава лунатизми“? Така Сафи Бахкал нарича налудничави проекти или

...
Какво означава лунатизми“? Така Сафи Бахкал нарича налудничави проекти или
Коментари Харесай

Лунатизми - книга за идеите, които преобразяват цели индустрии

Какво значи „ лунатизми “? Така Сафи Бахкал назовава налудничави планове или хрумвания, които нормално са отхвърляни и отричани, а създателите им са считани за безумци. Всъщност това са едни от най-важните пробиви в науката, които стоят в основата на редица изобретения – като транзистора, реактивния мотор и новите лекарства за лекуване на рак. Съдбата на цели империи е била предопределена от това дали се одобряват и развиват реформаторски хрумвания. Лунатизмите са запалили искрата на Индустриалната гражданска война и последвалите обществени промени, оформили актуалното общество. Днес оцеляването и развиването на фирмите повече от всеки път зависи от това дали предизвикват лунатизми.
И въпреки всичко допустимо ли е да се насърчават всички невероятни хрумвания? Как да се трансфорат тези пробиви в печеливши технологии, животоспасяващи медикаменти или тактики, преобразяващи цели промишлености? Как да се сътвори среда, която да предизвиква лунатизми? В книгата ще намерите изчерпателни отговори на тези въпроси, както и редица любопитни образци и обстоятелства, да вземем за пример по какъв начин разработките на първото лекарство за намаление равнищата на холестерола са били избавени от кокошки и какво е общото сред сватбите, горските пожари и терористичните офанзиви.
 Излезе Преобърнати съзвездия от Деметра Дулева Излезе " Преобърнати съзвездия " от Деметра Дулева
Роман за смисъла на живота, за вярата, за свободата, за магичното в раждането и гибелта. По традиция от 11 до 24 май Издателска къщ...
Сафи Бахкал е второ потомство физик, наследник на двама астрофизици, биотехнологичен бизнесмен и някогашен основен изпълнителен шеф на обществена компания. Той получава бакалавърска степен в Харвард и докторска степен по физика в Станфорд.
След като работи в продължение на три години като съветник в McKinsey, компания предлагаща услуги в региона на управническото консултиране, Сафи съосновава биотехнологична компания, разработваща нови медикаменти за рак. В продължение на 13 години е неин изпълнителен шеф. През 2008 година е разгласен за бизнесмен на годината в областта на биотехнологиите, а през 2011 година, по време на мандата на Барак Обама, работи със „ Съвета на президента по просвета и технологии “ (PCAST) за бъдещето на националните проучвания.
„ Лунатизми “ е първата книга на Сафи Бахкал. Тя е преведена на 18 езика и е препоръчвана както от Бил Гейтс, по този начин и от трима нобелови лауреати: Адам Грант, Малкълм Гладуел и Тим Ферис. Избрана е за най-хубава бизнес книга на годината от Amazon, Bloomberg, Financial Times, Forbes, Inc., Newsweek, Strategy + Business, Tech Crunch и Washington Post. Това е и най-препоръчваната книга за годината в годишното изследване на Bloomberg измежду изпълнителни шефове и бизнесмени.
Сафи поучава изпълнителни шефове и управителни екипи по тактики и нововъведения, и изнася основни презентации на индустриални конференции, капиталови събития, медицински срещи и водещи университетски институции по света. Той живее със брачната половинка си и двете им деца в Кеймбридж, Масачузетс.
 Откъс от Мъгливото езеро Откъс от " Мъгливото езеро "
Каталина Ларк видя убийството към четири секунди преди да се случи. Или може би пет. Все още не беше привикнала със злокобните видения....
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР