Какво мислят харвардските измамници за българската култура, личи от избора

...
Какво мислят харвардските измамници за българската култура, личи от избора
Коментари Харесай

Кралев: Какво мислят ПП за българската култура, личи от избора им на министър

„ Какво мислят харвардските измамници за българската просвета, проличава от избора им на напушения Наско за министър на културата и включването на субкултурния опростачен детайл Ицо Хазарта за член на отрасловата парламентарна комисия “. Това написа в профила си във Facebook кандидат-депутатът от ГЕРБ във Варна Красен Кралев.

Той показа проектите на партията за развиването и поддръжката на българската просвета, които са разискали с Любен Дилов, Даниел Митов, варненският кмет Иван Портних и представители от листата на ГЕРБ-СДС, на среща с хората на културата и изкуството във Варна.

Те включват удвояване на възнагражденията на работещите в културния бранш до началото на 2025 година; По-лесен достъп на свободните актьори и частни трупи до държавните и общински сцени; Дългосрочно структурно финансиране на организации в свободния бранш от 1 до 3 години за придобиване на учредителен капацитет и резистентност. Насърчаване на основаването на културен артикул.

Предвидено е още основаване на фонд за поддръжка на изобразителни и образни изкуства и трайно подкрепяне на актуалната литература, политика за развиване на учебните библиотеки и за подкрепяне на книгоиздаването.

Съдействие и стимулиране на експорт на филми и сериали, увеличение на средствата за кино произвеждане на Българска национална телевизия и интензивно подкрепяне на българските телевизионни оператори за лъчение на стратегия в прилежащите на България страни, са други съществени точки в програмата в бранш „ Култура “.

Хората на културата и изкуството във Варна споделили, че са извънредно омерзени от ръководството на Промяната и голямото оскърбление, на което ги подложило то.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР