Какво е общото между лепенките за наранявания Band-aid, шоколадовият блок

...
Какво е общото между лепенките за наранявания Band-aid, шоколадовият блок
Коментари Харесай

Facebook и Instagram губят младите потребители

Какво е общото сред лепенките за пострадвания Band-aid, шоколадовият блок Twix и веригата магазини за 1 $ Dollar Tree?

Това са три марки, които младежите харесват повече от Instagram или Фейсбук, демонстрира изследване на Morning Consult в Съединени американски щати. То е направено измежду 16 000 „ пораснали представители на поколението Z “ (или хора, които сега са на възраст сред 18 и 25 години).

Instagram се класира на 29-о място, а Фейсбук даже не влиза в топ 40. (Dollar Tree е на 14-о, Twix на 24-о, а Band-Aid на 28-о).

От 4 000 марки, включени в изследването, YouTube, Гугъл, Netflix и Amazon са най-предпочитаните от младите, съгласно изследването на Morning Consult. На пето място е марката M&M.

Резултатите не вещаят нищо положително за Meta, която наля милиарди долари в опитит да се преоткрие, с цел да се хареса на новото потомство, написа Business Insider. Миналата година Марк Зукърбърг ребрандира компанията си от Фейсбук на Meta, залагайки бъдещето на компанията на Metaverse технологиите.

Все още няма изгледи това да се изплати, разяснява изданието. Meta се бори с муден напредък на консуматори и доходи, губейки от съперници като TikTok.

През последните две години Meta също насочи запаси и внимание към сходната на TikTok функционалност на Instagram, Reels. Въпреки това, вътрешен отчет от Meta, представен неотдавна от Wall Street Journal, споделя, че „ множеството консуматори на Reels нямат никаква ангажираност “.

Миналата седмица основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг разгласи заледяване на наемането на чиновници, предупреждавайки, че бюджетите на множеството екипи ще бъдат понижени, писа Bloomberg.

Този ход следва сходни бюджетни съкращения и предизвестия от други софтуерни компании като Гугъл, Microsoft и Uber.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР