Какво е общото между френската лучена супа и традиционната шкембе

...
Какво е общото между френската лучена супа и традиционната шкембе
Коментари Харесай

„Новите българи“: Оливие Рош заменя земите около Версай със София

Какво е общото сред френската лучена чорба и обичайна шкембе супа? Един французин, който преди съвсем четвърт век заменя земите към Версай с най-мултикултурната част на столицата. Тази седмица в поредицата " Новите българи " Цвети Петрунова ни среща с Оливие Рош.

Преди безконечната обич към шкембе чорбата французинът се влюбва в българското момиче Митана. Тя е аниматорка в малко френско селце, а той я впечатлява с географските си умения като обърква Букурещ с родината й. За хиляден път през днешния ден Оливие поставя престилката си в сърцето на дребната Франция, която основават със брачната половинка си тук в София.

Така Оливие стартира да готви една от най–френските фамилни каши на българска широчина. Между две спирки на един трамвай се ражда концепцията за дребното ресторантче, сред кръщене и гранични документи се ражда женитба, а сред девет години разлика се раждат и двамата му сина Тома и Андре.

„ Аз мисля, че България ми даде просто това възприятие, че се усещам вкъщи, дето не съм го имал на съвсем никакви места и обичам и хората. Раждането на огромния ми наследник е един от най–хубавите и най–гадните моменти в живота ми, тъй като на мен ми се ражда наследник и нямах право да го виждам и два дни бях татко обаче не знаех, не бях го видял. Когато Андре се роди, успяхме незабавно да го забележим и съгласно мен беше най–красивото създание на света, обаче когато виждам фотосите, за него, очевидно да, любовта прави човек кьорав, тъй като беше една скаридка, малинка “, споделя Оливие.

Инатът му оказва помощ и фамилията му да преодолеят и пандемията, която визира тежко обичаното им бистро.

Вижте още във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР