Какво да правим, ако неочаквано узнаем, че любимият на наша

...
Какво да правим, ако неочаквано узнаем, че любимият на наша
Коментари Харесай

Как да кажеш на своя приятелка, че партньорът й изневерява

Какво да вършим, в случай че ненадейно узнаем, че обичаният на наша другарка си има държанка? Консултирахме се с специалист по междучовешките връзки, с цел да уточним защо би трябвало да помислим, преди да вземем значимото решение.

За начало дано определим какво значи „ невярност “. Изневярата може да бъде физическа или прочувствена. „ И единият, и другият вид невярност могат да навредят на връзката. И в двата случая сътрудникът употребява на друго място ресурсите, планувани единствено за обичаната му “, разяснява психологът Дейвид Бенет. „ При това постоянно двата вида невярност вървят ръка за ръка. Ако смятате да кажете истината на излъганата си другарка, не забравяйте, че и двата вида невярност са значими “.

Какво да вършиме, в случай че и двамата в двойката са ви другари?

Това ще е мъчно решение. „ Препоръчително е да бъдете почтени и неутрални. На първо място по-добре поговорете с оня, който подозирате в невярност, и изяснете обстановката “, поучава ни Бенет. Кажете му тактично за подозренията си, обяснете за какво това ви тормози. После го изслушайте. Възможно е да нямате задоволително информация или да сте разбрали нещата неправилно. Ако съмненията ви се потвърдят, можете да пробвате да убедите индивида да приказва с партньорката си, с цел да могат дружно да спасят връзката си или да се разделят, преди нещата да са станали прекомерно съществени.

Ако споделите съмненията си със своята другарка, на която съгласно вас й изневерява сътрудникът, може да предизвикате драма със съществени и тъжни последици. В резултат рискувате да изгубите приятелите си, и то освен тези, в чиято връзка сте се намесили. Ако обаче сте доста близки с приятелката си и имате здрави и изпълнени с доверие връзки, истината може да бъде уместна и да не навреди на другарството ви.

Какво да вършиме, в случай че приятелката ви е щастлива с колегата си?

Добре ще е да се спрете и да помислите. „ Приятелката ви може да се сдобри с колегата си и да му елементарни “, предизвестява Бенет. „ После двамата ще обвинят за неприятните си усеща вас – индивида, който е изкарал истината нескрито “. Друг миг - в случай че приятелката ви елементарни на погрешния си мъж, двамата след това ще се усещат неловко, общувайки с вас. Много е евентуално другарството ви да завърши дотук.

Как да решите дали да си мълчите или да кажете истината?

В сходни обстановки би трябвало да се намесвате доста внимателно “, поучава ни Бенет. „ Хората постоянно не имат вяра, че сътрудникът им изневерява, даже в случай че виждат доказателствата пред очите си. В последна сметка стартират да упрекват не колегата си, а вас. Мнозина се срамят от това, че са станали жертва на невярност, и в тази обстановка отново вие ще излезете отговорни “.

Разбира се, решението си е напълно ваше, доста неща зависят от съответната обстановка. Обикновено е най-добре да поговорите първо с оня, който изневерява, а не да стоварите тази информация на нищо неподозиращия човек. Ако решите да кажете истината, постарайте се да деянията схващане и да не говорите ужасни неща за „ неверника “, колкото и да ви се желае. Ако приятелката ви успее да избави връзката си с колегата, вашето неутрално отношение ще ви даде късмет да запазите другарството си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР