Каквито и страхове да са имали мениджърите в миналото, работният

...
Каквито и страхове да са имали мениджърите в миналото, работният
Коментари Харесай

Парадоксът на хибридния модел на работа

Каквито и страхове да са имали мениджърите в предишното, работният развой в изискванията на пандемията сподели, че множеството чиновници, които имат опцията да извършват отговорностите си от разстояние, се оправят еднообразно добре със дилемите си в офиса и у дома. Проучване след изследване удостоверява визията на мнозина (поне тези, които не би трябвало да се грижат за дребни деца), че работата от вкъщи води до по-добро здраве, по-голяма работливост и по-малко стрес.

Това значи, че работата от разстояние е най-хубавият вид за множеството от нас и фирмите не би трябвало да си губят времето с връщането в офисите и търсенето на нейни други възможности. Нали?

Не тъкмо. Ново изследване на Microsoft демонстрира, че въпреки отдалечената работа да е сравнима с работата от у дома при изпълняването на ежедневни задания, тя има капацитета да навреди съществено на и нововъведения в дълготраен проект.

Краткосрочната работливост се усилва, само че дълготрайната креативност понижава

Прочуването, оповестено в научния вестник Nature Human Behavior, включва данни, събрани на база връзката на близо 61 хиляди чиновници на Microsoft в интервала от декември 2019 година до юни 2020 година Анализът на тези данни демонстрира, че въпреки работните часове на хората да са нарастнали при отдалечената работа, връзката е пострада. Разговорите в действително време сред сътрудници са станали доста по-редки.

Според анализаторите пращането на имейли не е пряк аналог на срещите в коридорите, като те се опасяват, че това може да има отрицателен резултат върху съдействието в работата.

„ Без външна интервенция, резултатите, които установихме от смяната на работната среда, имат капацитета да влошат способността на чиновниците да получават и споделят информация с другите, вследствие на което страдат продуктивността и творчеството им “, пишат създателите на проучването. „ Взимайки поради предишни проучвания считаме, че този преход към не толкоз „ богати “ информационни принадлежности може да е направил по-сложно за хората изразяването и обработването на по-сложна информация “, прибавят те.

Баланс сред позитивите и негативите на работата от разстояние

Тези резултати най-вероятно не съставляват особена изненада за хората, които са работили от разстояние през последната година и половина. Моят персонален опит демонстрира, че когато учебните заведения бяха отворени пандемията не представляваше никакъв проблем за моята работливост. Като публицист за мен бе по-лесно да си правя работа без непрекъснато да бъдат разсейвана от сътрудници, които идват до офиса ми, с цел да разясняваме последния епизод на някой ефирен сериал.

Мога обаче да ви дам за образец и работата на моят брачен партньор, който е сценарист. Голяма част от работата му опира до генерирането на свежи хрумвания в компанията на неговите сътрудници и дискутирането на тяхната реализация с разнообразни артисти. В неговия случаи работата от разстояние провокира извънредно високи равнища на стрес и занижена работливост. Не мога да ви кажа какъв брой тъкмо пъти след среща в Zoom ми е казвал, че му се желае да се качи на аероплан и да отиде да се срещне на живот с сътрудниците си. Когато прочетох, че от Netflix вършат всичко по силите си, с цел да върнат хората в офисите, не бях сюрпризирана.

Разбира се, множеството от нас не прекарват времето си в писане на сюжети, само че всеки бизнес изисква известна доза нововъведения, произхождащи от работата в екип. Прочуването на Microsoft удостоверява изявленията на брачна половинка ми, че отдалечената работа не предизвиква креативното мислене.

Главният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела назовава способността на работата от разстояние по едно и също време да усъвършенства продуктивността и да вреди на творчеството „ абсурд на хибридната работа “. „ Разрешаването на „ парадокса на хибридната работа “ ще бъде предизвикването на десетилетието. Данните ни демонстрират, че не съществува повсеместен метод “, споделя той.

Може би хибридният модел е подобаващ за вас. А може би предпочитате да се върнете в офиса. Съществува и разновидността да променяте политиката си за работа според от плановете, с които сте се захванали. Ако обаче желаете да се уверите, че чиновниците ви ще бъдат щастливи, а организацията ви ще може да се радва на изобретателни хрумвания, то би трябвало да се научите да поддържате баланс сред позитивите и негативите на работата от разстояние.

............

Джесика Стилман за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР