Какви са възможните конфигурации след изборите на 2-ри октомври? Темата

...
Какви са възможните конфигурации след изборите на 2-ри октомври? Темата
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Борисов има много силен коз в ръката - да предложи временно правителство

Какви са вероятните конфигурации след изборите на 2-ри октомври? Темата разясняват политолозите Димитър Ганев и Андрей Райчев в студиото на “Здравей, България ” по NOVA.

 

“Това е блокиращо болшинство, което няма да разреши на сбора на всички останали да създадат болшинство ”Така разчете първите данни от изборите политологът Димитър Ганев.

 

“ГЕРБ не може да не се опита да образува коалиция. При този резултат и незадоволителна да ръководи самичък победа, не може да не се опита, тъй като ще се изложи ”, разяснява Андрей Райчев. По думите му обединението “без Движение за права и свободи не става ”.

 

Според Райчев към ГЕРБ могат да се причислят и “Български напредък ”. Българска социалистическа партия също е допустимо да попаднат в сходна коалиция. “БСП е с доста неприятно достижение ”, счита политологът.

 

Въпросът, съгласно него, обаче е дали ГЕРБ биха желали да ръководят при такава групировка. 

 

Според Димитър Ганев, в случай че България отиде още веднъж на избори през януари, резултатите няма да са със забележителна разлика и “същите тези хора ще би трябвало да седнат дружно на масата за договаряния ”. 

 

“Борисов има един доста мощен коз в ръката ”, счита Райчев. Според него водачът на ГЕРБ ще търси по-широка поддръжка, като се откаже от премиерското място и предложи краткотрайно държавно управление. “Така възможностите се покачват ”, сподели политологът. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР