Какви са възможните конфигурации след изборите на 2-ри октомври? Темата

...
Какви са възможните конфигурации след изборите на 2-ри октомври? Темата
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Ако България отиде отново на избори през януари, пак същите тези хора ще трябва да седнат заедно на масата за преговори

Какви са вероятните конфигурации след изборите на 2-ри октомври? Темата разясняват политолозите Димитър Ганев и Андрей Райчев в студиото на " Здравей, България ".
 
" Това е блокиращо болшинство, което няма да разреши на сбора на всички останали да създадат болшинство " - по този начин разчете първите данни от изборите политологът Димитър Ганев.
 
" ГЕРБ не може да не се опита да образува коалиция. При този резултат и незадоволителна да ръководи самичък победа, не може да не се опита, тъй като ще се изложи ", разяснява Андрей Райчев. По думите му обединението " без Движение за права и свободи не става ". Според Райчев към ГЕРБ могат да се причислят и " Български напредък ".
 
Българска социалистическа партия също е допустимо да попаднат в сходна коалиция. " Българска социалистическа партия е с доста неприятно достижение ", счита политологът. Въпросът, съгласно него, обаче е дали ГЕРБ биха желали да ръководят при такава групировка. 
 
Според Димитър Ганев, в случай че България отиде още веднъж на избори през януари, резултатите няма да са със забележителна разлика и " същите тези хора ще би трябвало да седнат дружно на масата за договаряния ". 
 
" Борисов има един доста мощен коз в ръката ", счита Райчев. Според него водачът на ГЕРБ ще търси по-широка поддръжка, като се откаже от премиерското място и предложи краткотрайно държавно управление. " Така възможностите се покачват ", сподели политологът. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР