Какви са правата на сезонните работници ще бъде разяснявано по

...
Какви са правата на сезонните работници ще бъде разяснявано по
Коментари Харесай

Европейска кампания "Права през всички сезони" за сезонните работници

Какви са правата на сезонните служащи ще бъде разяснявано по време на почналата акция " Права през всички сезони ".

Агенцията по заетостта публично е част от тази акция, която започва преди дни в Европейския съюз. Целта е сезонните служащи и работодателите да знаят за своите права, отговорности и поддръжката, която могат да получат.

Освен с осведомителни материали за правата при работа зад граница, Агенцията по заетостта ще организира поредност от събития в цялата страна, на които специалистите ще дават подробна информация за трудовите и осигурителни права на наетите в страните членки.

Кампанията " Права през всички сезони " започва на 15 юни и ще продължи до месец октомври. Тя се провежда от Европейския орган по труда и ще премине под мотото " Правата не зависят от сезона ".

По данни на трудовата европейска институция близо един милион сезонни служащи се наемат годишно в Европейския съюз - главно в селското стопанство.

За реализирането на кампанията  " Права през всички сезони " у нас Агенцията по заетостта ще работи в съдействие с Инспекцията по труда. Тя от своя страна ще си партнира с френските си сътрудници със взаимни инспекции на изискванията на труд на наетите сезонни служащи от България.

Проверките са планувани през есента, като ще се реализира надзор както на френските работодатели, наели българи за сезонна работа, по този начин и на българските компании, свързани с тяхното изпращане.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР