Какви са първите прогнози на световните метеоцентрали за зимния сезон.

...
Какви са първите прогнози на световните метеоцентрали за зимния сезон.
Коментари Харесай

Такова Чудо Не Е Било! Няма Да Повярвате Какво Ще Е Времето През Зимата!

Какви са първите прогнози на международните метеоцентрали за зимния сезон.

Повечето метеоцентрали чакат над естествените температури за зимния сезон все още.

В тази група са Пекинският климатичен център, центърът за прогнозиране на климата към американската НОАА, японската JAMSTEC и европейският център за средносрочни прогнози, чиито сезонни карти за Югоизточна европа употребява основаният в Белград Югоизточен европейски център за средносрочни прогнози (SEEVCC).

Очакваните сезонни аномалии за района на Балканите са сред половин и 3-4 градуса, като втората стойност е много сериозна позитивна особеност и при реализирането и още веднъж бихме имали близка до рекордно мека зима.

Изключение от общия топъл " хор " е френската lameteo.org, която, въпреки и рядко, от време на време има положителни попадения. Прогнозите на този източник са по месеци, като в галерията е включена януарската прогностична карта. Като цяло, страната ни попада в пояс с близки до нормалните температури за месеца, само че по-голямата част от Европа е с предстояща сериозна негативна особеност и до под минус два градуса.

По-голямата част от другите планирани карти са сезонни, за интервала декември-февруари (съкратен като " Д-Я-Ф " ), единствено някои са за интервала ноември-януари, а иницииращият интервал на прогнозите при тях е юли(все още липсва августовски основана прогноза), само че няма значителен разнобой с останалите.

В галерията карти не са включени така наречен " шест в едно " планирани карти на 6-7 североамерикански дълготрайни модела на НОАА, канадските метеосложби,както и НАСА. Там единодушието за предстояща очебийно топла зима в района ни е очебийно и към този момент никой от моделите не показва друго, а разликата е единствено в размера на предстоящата особеност за сезона ДЯФ - от 5 десети до над 4 градуса.

По отношение на преваляванията нещата са по-неопределени. Всички източници чакат превалявания в норма, към или алегорично над и под нея. До 75 на 100 от нормата е единствено прогнозата на Югоизточния център, което би означавало, с изключение на топла, също по този начин и суха зима, съгласно този източник.

Ние няма да обобщаваме прогнозата, а изводът всеки може да си прави и направи самичък през идващите 5-6 месеца. Следва да се има поради, че като цяло, успеваемостта на дълготрайните прогнози, макар напредъка на моделите, е много по-слаба от тази на краткосрочните прогнози, които в границите на 3 до 5 дни са изцяло допустими като успеваемост.

В идващите седмици и месеци ще обобщаваме от време на време прогнозите за зимата на международните метеоцентрали и ще означаваме измененията в тях.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР