Какви са най-успешните маркетингови кампании в България за последната година?

...
Какви са най-успешните маркетингови кампании в България за последната година?
Коментари Харесай

Технологии и влиятелни личности ще помагат на маркетинга през 2018 г.

Какви са най-успешните маркетингови акции в България за последната година? Какво ще се промени в маркетинга през 2018 година? 

На тези въпроси предлага отговори поредност от изявленията в раздела за маркетинг на уеб страницата ни, с спечелилите в тазгодишния конкурс BAAwards, проведен от Българската асоциация на рекламодателите (БАР).

Конкурсът за поредна година отличи най-успешните и работещи маркетингови начинания у нас. През 2017 година той се организира под мотото  " Raising the БАР "  - повдигане на летвата.

Продължаваме да представяме кратки изявленията с спечелилите - част от най-хубавите маркетолози в България. Участник през днешния ден е Владимир Попов.

...............

- Г-н Попов, „ Кока-Кола “ завоюва премия на БАР в категорията за изобретение в артикул и наново стартиране на пазара, за акцията " Coca-Cola No Sugar ". Какви бяха авансово заложените цели на акцията? Как ги постигнахте? Какво ново открихте с тази акция за българския пазар? 

- С информационната си акция искахме да срещнем потребителите с новия и ободрителен усет, който въведохме в бранша на нискокалоричните газирани питиета - Coca-Cola БЕЗ ЗАХАР. Позиционирахме новия си артикул като верния избор за осведомения консуматор. Заложихме на интегрирана маркетингова връзка, с която достигнахме до потребителите през обичайни и нетрадиционни канали за връзка и разнообразни мотиви за консумация.

С тази акция открихме, че в българския пазар има капацитет за развиване на нискокалоричните газирани питиета и потребителите желаят да ги употребяват все по-често.

- Как се ръководи екипно наличието на най-известния бранд в света в нашата страна? Какво е забавно в работата, какви са провокациите?

- Екипната работа е в основата на триумфа на всеки един проект. Независимо дали продуктът, който развиваме на пазара е добре прочут или е изцяло нов, би трябвало да му осигурим достатъчно атрактивно и продължително наличие в подобаващите информационни канали, с цел да достигнем по верния метод до целевата група. Това се реализира с добре изпълнена маркетингова тактика и съответно позициониране на пазара.

Разбира се, появяват се провокации когато би трябвало да се подравняват проектите и дейностите на всички екипи свързани с плана - маркетинг, продажби, произвеждане, дистрибуция, връзки с обществеността - само че за триумфа на един план всички би трябвало да работят дружно като екип с една цел, която да въодушевява и да окуражава екипите да дават всичко от себе си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР