Какви са функциите на частния медицински транспорт, по какво се

...
Какви са функциите на частния медицински транспорт, по какво се
Коментари Харесай

Частните линейки на Goldenburg Medical Service са винаги на...

Какви са функционалностите на частния медицински превоз, по какво се отличава от Спешна помощ и каква е цената на услугите  - това са най-често задаваните от пациентите въпроси. 
Помолихме на тях да отговори Георги Асенов, диспечер в Goldenburg Medical Service, най-новата компания за медицински превоз на територията на Пловдив и региона, която работи в партньорство с  болниците „ Медлайн “ и „ Централ Хоспитал ", както и с Медицински център-1.   

- Г-н Асенов, можете ли да кажете какъв брой коства една кола за спешна помощ?

- Това е въпросът, който не малко хора ми задават. Не бих могъл да дам безапелационен отговор, тъй като цената се дефинира самостоятелно, по отношение на спецификата на всеки обособен случай. Цената на услугата е цялост от голям брой фактори и по тази причина варира. Нека отбележа, че частните коли за спешна помощ на Goldenburg Medical Service оферират неотложна помощ и са разполагаем постоянно, когато пациентите имат потребност, без значение къде се намират. Разполагат с най-съвременното съоръжение и реализират медицинския превоз по метод, който обезпечава оптималната сигурност.

- Бихте ли показали кои са най-важните фактори при установяване на цената?

- Ключово изискване за определянето на цената е дистанцията. Цената за превоз в границите на града нормално е закрепена, до момента в който за междуградски превоз най-често е оповестена цена на километър.

При интернационален превоз цената също е на километър, като в този случай е по-висока. Отношение към цената имат и видовете кола за спешна помощ. По-ниско се заплаща, когато се транспортират лица, при които няма риск за живота и не включват съпътстващо здравно лице.

Наличието на екип също оказва въздействие върху цената – колкото повече експерти и чиновници съпровождат пациента, толкоз по-висока е тя. Зависи дали ще участва доктор, здравна сестра, реаниматор, парамедик и други. При неотложна потребност от здравна помощ е от извънредно значение да си подсигурите наличието на всички нужни експерти. В противоположен случай рискувате да изгубите доста повече от спомагателните пари, които бихте заплатили за съществуването на екип, който може да избави живота ви. 

Различното съоръжение също оказва въздействие върху образуването на цената. Препоръчително е да се доверите на кола за спешна помощ, снабдена с високотехнологична и надеждна инсталация и принадлежности за диагностика и реанимация.

Специализираният медицински превоз предлага домашни визити от лекари експерти – хирурзи, кардиолози, ортопеди, уролози, и услугите на лаборатория за проучвания. 

Тези услуги са скъпи в случаите, когато нямате опция да отидете до лечебно заведение и лаборатория, с цел да проведете съвещания и проучвания с неотложна значимост, или просто желаете да си спестите пътя и чакането.

Добрите компании за частна неотложна здравна помощ оферират и пакетни цени за корпоративни клиенти и фамилии, както и специфични цени за клиенти, постоянно ползващи услугата.

- Моля да посочите разликите сред частната неотложна помощ и държавната незабавна .

- Медицинският превоз, обезпечаван от Централите за Спешна здравна помощ, е безвъзмезден, само че има случаи, в които не трябва да вършим компромис с парите, и е по-добре да се обърнем към услугите на частна кола за спешна помощ. Цената, която бихте заплатили в случай че държавната кола за спешна помощ не дойде в точния момент, е несравнимо по-висока от тази, която бихте платили за една частна кола за спешна помощ.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР