Каква сензация само: малка Хърватия победи Англия на Световното първенство

...
Каква сензация само: малка Хърватия победи Англия на Световното първенство
Коментари Харесай

Чудото от 1994: когато България надви Германия

Каква сензация единствено: дребна Хърватия победи Англия на Световното състезание в Русия. През 1994 година сходно знамение изживя и България, когато на шампионата в Съединени американски щати Стоичков и компания надделяха германците. Да си спомним:

Да погледнем 24 години обратно - през юли 1994 на Световното състезание в Съединени американски щати един против различен застанаха тимовете на България и Германия, написа изданието " Sportnews " и напомня за четвъртфиналния мач, който влезе в историята като най-големия триумф на българския футбол.

Шок за едните, знамение за другите

„ Убийството на колоса бе осъществено на Джайънтс стейдиъм " - по този начин английският " Индипендънт "  описа преди време сензацията, разиграла се в Ню Йорк. В този трагичен мач международните първенци от Германия изненадващо бяха принудени да свият платна още на четвъртфинала на Световното състезание в Съединени американски щати. Така за първи път от 1978 година немските национали не съумяха да стигнат до финала. Днес към този момент знаем, че сходна орис ги сполетя и в този момент на Световното състезание в Русия.

Шок за едните, знамение за другите - до 1994 година България в никакъв случай не беше печелила мач на Световно състезание, отбелязва немското издание и разяснява: " Именно това е най-невероятното - изтезанието на германците бе осъществена не от някой футболен колос като Бразилия, Аржентина или Италия, а от новобранеца България, която участваше на Световно състезание едвам за шести път, а в Съединени американски щати реализира първата си победа на съревнование от този сан ".
 Стоичков gettyimages-->
Три минути, два гола

72-те хиляди футболни почитатели, събрали се на този парещ юлски ден на " Джайънтс стейдиъм ", наблюдаваха едно относително скучно първо полувреме, през което въпреки че демонстрираха превъзходство, германците не съумяха да пробият българската отбрана, напомня изданието и продължава: " През второто полувреме обаче нещата се трансформираха. След осъществената от Лотар Матеус дузпа всички имаха вяра, че митът за непобедимия отбор на Германия ще се удостовери за следващ път. Но единствено в границите на броени минути се случи нещо немислимо: с попадението на Стоичков в 75-ата минута и с последвалия само 180 секунди по-късно надвит гол на Лечков българите изхвърлиха международните първенци от шампионата ", написа изданието и напомня, че победният ход на българските национали завършва три дни по-късно, когато на полуфинала България губи против Италия.
 Йордан Лечков gettyimages

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР