Каква полза бихме имали от книгите, когато светът наоколо ни

...
Каква полза бихме имали от книгите, когато светът наоколо ни
Коментари Харесай

Последната книжарница в Лондон e вдъхновен от истински случай

Каква изгода бихме имали от книгите, когато светът в близост ни се разпада? Може ли една книжарница да предложи избавление? На тези въпроси дава отговор американската писателка Мадлин Мартин в своя разказ „ Последната книжарница в Лондон “. Вдъхновена от действителните бомбардировки над британската столица през 1940-а и 1941-ва, книгата споделя за силата на литературата да превежда индивида даже през най-тежките тествания, каквото неизбежно е Втората международна война.

 

Затрогващият разказ излиза на български с логото на издателство „ Кръг “ и в превод на Надя Баева. Корицата е дело на Биляна Славкова от Kontur Creative. „ Последната книжарница в Лондон “ ни среща с младата Грейс Бенет, която се мести в Лондон, изоставяйки досегашния си спокоен живот в Дрейтън. Вместо блестящата столица, която постоянно си е представяла, тя открива град в подготовка за война.

 

Започва работа в прашна книжарница, където всичко й е непознато. Малко по-малко, на фона на тъмните нощи и непрекъснатите въздушни набези, Грейс открива хубостта на книгите и в тях съумява да откри светлина, която да споделя и с близките. Мадлин Мартин има мощен интерес към историческите тематики, потвърден с предходните й романи, някои от които са преведени на над двайсет езика. За написването на тази книга тя се въодушевява от Лондонския блиц – името, което английската преса дава на масираните немски бомбардировки над Лондон по време на Втората международна война.

 
Оказва се, че няколко книжарници оцеляват посред гърмежите. Мадлин Мартин прави задълбочени изследвания и трансформира тази тематика във фокус на романа си. В книгата тя слага своите живи и пълнокръвни герои на фона на действителните събития, с цел да опише история за любов, другарство и съпричастност, доказваща, че и след най-тъмната нощ настава зората. Романът ще можете да откриете на щандовете на „ Кръг “ – 106-и и 402-ри в НДК по време на Зимния панаир на книгата сред 6 и 11 декември. Мадлин Мартин е международно известна авторка на бестселъри. Прекарала е част от детството си в Германия и това предопределя интереса й към историята и пътуванията. Живее във Флорида със фамилията си и двете си котки.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР