Каква е връзката между секса и емоционалната привързаност? Сексуалният живот

...
Каква е връзката между секса и емоционалната привързаност? Сексуалният живот
Коментари Харесай

Как сексът ни сближава?

Каква е връзката сред секса и прочувствената обвързаност? Сексуалният живот е толкоз значим за двойките освен, тъй като е форма на физическо наслаждение, само че и защото сближава прочувствено сътрудниците.

Сексът може да бъде както израз на обич, по този начин и метод за основаване на обич. Неслучайно се чувствате по-близки със своя обичан, откакто сте правили секс. Всъщност един от методите двойките да усилват прочувствената обвързаност между тях е точно посредством секса. Защо?
Хормони
Окситоцинът постоянно е именуван хормонът на любовта и гушкането. Той е виновен и за свързването. Окситоцинът се освобождава посредством досег – както несексуален, по този начин и полов. По време на удовлетворяващ секс и изключително оргазъм тялото създава огромни дози окситоцин, ето за какво не е изненада, че по този метод се ускорява прочувствената обвързаност сред двама индивида.

 Добави изложение
Вярвания
Западната просвета има голям фокус върху сантименталните връзки, изключително моногамните. „ Да намериш единствения “ е тематика в толкоз доста книги и филми. Сексът се приема като част от любовта. Нормално е сексът да увеличи прочувствената връзка сред двама души, които към този момент се обичат. А и ненапълно това е поверие, което доста хора имат и което даже чакат като резултат. Едва ли хората, които постоянно вършат секс с разнообразни сътрудници, допускат, а и желаят да се свързват прочувствено с всички тях.
Психология
Според изследване на Тексаския университет в Остин има 237 аргументи човек да прави секс. Една от тях е да изразим любовта, която изпитваме към някого. Друга е да се сближите с някого, с цел да създадете прочувствена връзка и да изпитате непосредственост. Сексът води точно до това – да се свържете с другия човек и да почувствате тази прочувствена фамилиарност (както и да се насладите на половото наслаждение заедно).

 Добави изложение

Освен самият полов акт, има и други неща, които могат да подтикват прочувствената връзка. Гушкането и лежането близо един до различен след секс може да докара до по-любящо въодушевление. В някои връзки тази интимна прегръдка може да се почувства даже по-уязвима и създаваща обвързаност от самия секс.
Сексът не всеки път провокира прочувствена обвързаност
Сексът и любовта не са едно и също нещо, въпреки че постоянно е по-добре да има обич, когато вършиме секс. Някои хора гледат на секса като на просто занимателно занятие, метод за освобождение на напрежението или единствено като метод да задоволят половия си вкус. Сексът за една нощ също няма по какъв начин да провокира дълготрайна прочувствена обвързаност, въпреки и да е причина за доста страсти по време на акта.

Прочетете още:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР