Както всеки рибар или ловец, няма шофьор, който няма своята

...
Както всеки рибар или ловец, няма шофьор, който няма своята
Коментари Харесай

Искате да давате по-малко пари за гориво? Само направете това

Както всеки риболовец или ловджия, няма водач, който няма своята история за това по какъв начин е спестявал гориво с неговата кола. Лошото на тези истории е, че доста постоянно те са нереални, частни случаи, които не могат да бъдат изведени като общо предписание.

Съществуват ли общовалидни положения, при които можем сигурно да спестим малко или доста гориво? Ще ви напомним някои от тях:
Готвили сте нещо и кухнята ви мирише неприятно? Направете това и миризмата ще изчезне
Миризмата, която се носи из кухнята, когато загорите млякото е извънредно неприятна и упорита. За да си спестите усилените опити за н...

- Поддържайте автомобила си в положително положение. Ако нещо в системата не е както би трябвало, то разходът ви на гориво ще скочи. Ако от 4 литра скочите на 6 литра на 100 километра, това е сериозен симптом, че имате проблем.Дори и да не се плашите от леко покачвания разход, представете си, че изминавате няколко хиляди километра на месец. Дори и да не ви се костват доста скъпи, непотребните литри ще се натрупат и сигурно, няма по какъв начин да станат по-малко, а ще се усилват. Когато станат двойно повече, към този момент ще сте изразходвали във въздуха пари, задоволителни за няколко ремонта на един евентуално малък проблем.

- В зимния сезон не пресилвайте работата на климатика. Много е приято да карате по тениска, до момента в който на открито се сипе сняг на преспи. Цената на това чувство е доста постоянно безразсъдно висок разход на гориво, както и запушен нос /в най-хубавия случай/ или хрема, когато пристигнете на местоназначението. Факт, изтънчен сте, това излизане да заредите ви довърши. Ако пък не сте излизали, няколко часа на горещия изсъхнал въздух ще ви накарат да кихате и кашляте.

- Обичате ли да пришпорвате колата си? Ако отговорът е ДА, то вие сте евентуално един от съвсем 80-те % автомобилисти, за които законовите ограничавания са просто положителни пожелания. Ако карате по-бързо, вие хабите доста повече гориво, в сравнение с сте си предвиждали за този маршрут. Вероятно стигате по-бързо, само че на цената на двойно по-скъпо гориво и риска изобщо да не пристигнете, в случай че някоя луда глава кара против вас. Струва ли си риска? Карайте рационално!

Надяваме се, че с тези три съвета ще ви помогнем да спестите гориво, както и да шофирате безвредно.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР