Както винаги елегантна, с ефектна прическа и красив тоалет, певицата

...
Както винаги елегантна, с ефектна прическа и красив тоалет, певицата
Коментари Харесай

Ахинора Куманова хареса примата на оперетата

Както постоянно елегантна, с ефектна прическа и хубав тоалет, певицата притегли погледите на публиката. “Няма да остареете вие, няма!”, разясниха нейни фенове с побелели глави, които я помнят от театралните й години. Поласкана, Нора Нова кимаше общително на всички.

“Много съм удовлетворена от представлението!

Доведох преднамерено моя наемател американец, преведох му наличието!

А примадоната Добрина Икономова е превъзходна. Какъв глас, какво лъчение! Гледала съм я в театъра, в този момент разбрах, че ще взе участие и в идната режисура на “Прилепът”. И там ще я виждам. Жалко единствено, че седалките са толкоз неуместни, че паркът не е поддържан добре”, сподели единствено пред “Над 55” именитата Нора Нова.


Добрина Икономова блесна с ролята на Анина.

Тя призна, че жали за братовчедка си - актрисата Невена Куманова, която умряла, а никой от околните й хора не я изпратил в последния й път. “Била в болница, излязла, а какво се е случило след това - никой не знае. Видях некролог на вратата на жилището й. Мисля да вървя до администрацията на гробищата да запитвам по кое време и къде е заровена!”, сподели Нора Нова.

Ахинора Куманова е родена в фамилията на посланик и оперна певица. Част от детството си прекарва в Берлин, където татко й е посланик по времето на цар Борис III

Майка й умира млада. По време на войната с татко си и сестра си се завръщат в България. След 9-и септември чичо й е погубен от Народния съд, а татко й лежи два пъти в лагера Белене. Самата Ахинора взе участие в оркестъра “Джаз на оптимистите”. Тя се среща с музиканти като Леа Иванова и Сашо Сладура. Става известна с песента си “ЦУМ, ЦУМ, ЦУМ”, която е записана на плоча в Румъния. Първият й брачен партньор Паскал е почтен човек от комунистическо родословие. По-късно я развеждат принудително с него. През 1960-а Ахинора Куманова напуща България, след мним брак по предложение на немец от Германска демократична република, който я харесва на концерт. Сама уведомява Паскал какво й оферират, а той й дава отговор:

Омъжи се за германеца, най-малко един от нас да направи нещо положително с живота си!

По-късно и двамата с немския й брачен партньор бягат от Германска демократична република във Федерална Република Германия. Бягството е сензация за това време. Ахинора Куманова приказва отличен немски, а това й отваря доста порти. Забелязана е от звукозаписните компании, като през 1960 година подписва контракт с “Електрола”, с която има издадени 10 грамофонни плочи.


Сцена от “Една нощ във Венеция “

През 1961 година Ахинора Куманова се класира четвърта на немския Шлагерен фестивал с песента “Толкова си прекрасен, когато се усмихнеш, скъпи”. През 1963 година българката стига до 20-о място в западногерманската ранглиста за сингли с песента “Мъже има колкото песъчинки в пясъка”.

През 1964 година Нора Нова е определена да показва Федерална република Германия на песенния конкурс на “Евровизия” с песента “Колко бързо привикваме с хубавите неща”. Класира се на 13-о място от 16 страни, което дели с песните на Швейцария, Португалия и Югославия. Оригиналният запис на “Евровизия” през 1964 година е загубен след пожар в студията на Датската телевизия, само че аудиозапис оцелява и през днешния ден може да бъде чут онлайн. Песента и до през днешния ден е с най-дългото име на състезанието “Евровизия”.

След “Евровизия” Нора Нова взе участие в телевизионни излъчвания на италианската Rai, където извършва песента си “Томбола Лола”. Записва песента си от “Евровизия” и на френски език.

След третия си бракоразвод се реалокира в Мюнхен, където развива сполучлив фешън бизнес. Държи 6 бутика, като част от тях са в хотели като “Хилтън “ и “Шератон”. Отваря и бистро “Каса Нова”, а в годините преди завръщането си в България се занимава с антики и мебели.

След политическите промени през 1989-а Ахинора Куманова се завръща дефинитивно в България. Добронамерена към всички наши поп реализатори, тя се радва на техните другарски усеща.

Клара ДИМИТРОВА
/вестник "Над 55 "/

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР