Както видяхме от действията на служебното правителство, алтернативите, за които

...
Както видяхме от действията на служебното правителство, алтернативите, за които
Коментари Харесай

Искрен Митев: ПП и ДБ не могат да имат мнозинство от 121 гласа. Трябва ни и БСП

Както видяхме от дейностите на служебното държавно управление, другите възможности, за които ние интензивно работихме, с цел да успеем да освободим България от зависимостта от „ Газпром “, бяха доста бързо бяха занулени.

Това сподели пред Euronews Bulgaria някогашният народен представител от Политическа партия Искрен Митев.

Учудвам се на бързината, с която служебното държавно управление съумя да прекъсне две от другите възможности за газ – контракта с азерите и газовата връзка с Гърция.

Служебното държавно управление се пробва да внуши една непоклатимост, само че в действителност единствената непоклатимост, която може да ни донесе възобновяването на договарянията с „ Газпром “ е стабилната ни взаимозависимост. Виждате в връзките, които „ Газпром “ демонстрира освен към нас, само че и към други страни е, че е един сътрудник, на който не може да се разчита.

Една от огромните неистини, които се тиражират е, че България е прекратила връзките си с „ Газпром “, което не е правилно. България е била изрядна по контракта, само че те едностранно са нарушили изискванията за заплащане.

Въпросите са два – постоянен сътрудник ли са „ Газпром “ и за какво служебното държавно управление се опита да унищожи всички дейности, които направихме, с цел да има диверсификация.

По думите му, времето не им е стигнало да завършат договорите за азерския газ и газовата връзка с Гърция. Дори седемте танкера, които Кирил Петков разгласи за контрактувани да бяха доставени, е нямало да решат проблемите с газа. Те са ги оставили на равнище споразумение и служебното държавно управление е трябвало да реши дали да ги вземе и по какъв начин газът да стигне до България. Те са дали четири разновидността за диверсификация, два от които към този момент служебното държавно управление е анулирало. Оставихме танкерите като една опция, която на този стадий се дават сигнали, че няма да бъде оползотворена, сподели Митев.

В момента България получава газ на по-добра цена, в сравнение с би била при дълготрайния контракт с „ Газпром “ до края на годината

Това е една от следващите неистини, хвърляни от опозицията и се удивлявам българските жители за какво толкоз бързо имат вяра на политически партии, които дълготрайно са посочили, че не може да им се има вяра. Изведнъж им повярваха, че може да получаваме по-евтина газ от „ Газпром “ – не можем, тъй като цената в международен мащаб е висока, добави Митев.

„ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ са естествени сътрудници, а дали ще се явим дружно на изборите, е въпрос на споразумение сред двете обединения.

Ако е по-смислено за нас да се явим като независими играчи, с цел да имаме още повече депутати, считам, че това е по-добрият избор. Важното е в идващото Народно заседание да има болшинство от народни представители, които желаят да се борят с корупцията.

Решението дали ще се явят дружно на изборите ще бъде оповестено тази седмица, сподели още някогашният народен представител.

Митев не счита за реалистично Политическа партия и Демократична България да имат болшинство от 121 депутати в идващия парламент. Трябва да има още една групировка, която да подсигури такова болшинство. Българска социалистическа партия е посочила, че е партия, която желае да се бори с корупцията.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР