Както ви навежда заглавието на статията, обещали сме да съсредоточим

...
Както ви навежда заглавието на статията, обещали сме да съсредоточим
Коментари Харесай

Характер и поведение на персийската котка

Както ви навежда заглавието на публикацията, дали обещание сме да съсредоточим вниманието си върху характера и държанието на персийските котки, а не върху външния им тип, само че той е толкоз впечатляващ, че няма по какъв начин да не споделим и 1- 2 фрази за него.

Персийските котки спадат към категорията на дългокосместите котки, характеризиращи се с доста красива и пухкава четина, която изисква всекидневно разресване. Но съществена характерност на външния им тип не е козината, а формата на муцунката им, която най-общо казано може да се назова сплескана.

Именно заради тази присъща нейна форма е изцяло допустимо котката да има проблеми по време на хранене и банкет на вода. Има не малко случаи, в които персийските котки не могат да правят сходни действия сами и би трябвало да ги подпомагате.

По отношение на темперамент и държание на персийската котка, можем умерено да създадем аналогия с кучетата, а не на обичайните породи котки. Защото те са извънредно предани и се привързват доста към стопаните си, набелязвайки си нормално единствено 1 член от фамилията (подобно на кучетата), след който вървят, отъркват се, умилкват се и като цяло следват неуморно.

Тук е моментът да сложим неуморно в кавички, тъй като персийките са огромни поспалани. Те обичат тишината и въпреки и да са доста положителни с децата, не обичат шумните малчугани. Ако пък наоколо до вас се прави някакъв ремонт на улиците, обвързван с прекалено повдигане на звук, то безусловно затваряйте прозорците си, тъй като това може безусловно да стресира домашната ви персийка.

 Персийските котки имат мил темперамент

Друг присъщ белег на персийските котки е, че те не са злопаметни - нещо, с което съвсем всички останали породи котки се славят.

Дотук всичко наподобява наред с този тип порода котки, само че е редно да кажем, че те постоянно боледуват. Предполага се, че това е резултат от многочислените селекции, само че е реалност, че тези животни са с нежно котешко здраве. Сред най-често срещаните проблеми са болести на уретрата и млечните жлези, на очите и даже стерилитет, което е добре да вземете под внимание, изключително в случай че желаете да имате горди наследници на персийката си.

Вижте също:

- Хранене на персийска котка

- Болести при персийските котки

- Обяви и цени за персийски котки

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР