Както вече знаете, китайската Xiaomi официално представи на обществеността новия

...
Както вече знаете, китайската Xiaomi официално представи на обществеността новия
Коментари Харесай

Милиони хора са разочаровани от Xiaomi Redmi 6

Както към този момент знаете, китайската Xiaomi публично показа на обществеността новия си бюджетен смарт телефон Xiaomi Redmi 6. Този уред се трансформира в усъвършенстваната във всяко едно отношение версия на модела Redmi 5, дебютирал още през декември 2017 година.
Апаратът е получил моден външен тип, двойна съществена камера, огромен екран, мощно техническо съоръжение и налична цена, само че все пак милиони хора бяха разочаровани от този телефон, а причина в действителност има.



Цялата работа е в това, че компанията Xiaomi е решила да възобнови съдействието си с MediaTek след две години пауза. Като резултат, апаратът в лицето на Redmi 6 е получил чипа Helio P22, състоящи се от осем ядра с тактова периодичност до 2.0 Ghz всяко.

В качеството на графичен ускорител е употребен PowerVR GE8320. Опитните консуматори схващат, че нищо положително не предвещава това „желязо“. Този процесор, както и всички останали от този производител, е податлив към тролинг.

Последното съставлява развой на понижаване на продуктивността (тактовата честота), дължащо се на мощното нагряване в резултат на дефицит на изстудяване. Също по този начин, не забравяйте, че процесорите на MediaTek, още повече междинния и бюджетния клас, съвсем не получават никаква софтуерна поддръжка.



Това значи, че до Android P телефона Xiaomi Redmi 6 може и въобще да не бъде обновен. Това се дължи на повода, че операционната система изискват най-новите драйвери, а те се основават единствено от производителя на процесора.

Графиката PowerVR е доста по-зле от решенията Adreno в процесорите Qualcomm Snapdragon. Това също няма добре да повлияе върху смарт телефона Xiaomi Redmi 6, анонса на който се организира в Китай. Казано по-просто, процесорите на MediaTek нямат нито едно преимущество пред решенията на американската корпорация. Китайският производител на телефони е решил да употребява чиповете на този разработчик единствено заради обстоятелството, че цените им са няколко пъти по-ниски.



Остава да имаме вяра, че управлението на китайската корпорация ще се усети и ще стартира да заобикаля чиповете на MediaTek в другите си телефони.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР