Както вече ви информирахме, Фестивала на скоростта в Гудууд вече ...

Както вече ви информирахме, Фестивала на скоростта в Гудууд вече

Ford показа електрически бус с 2000 конски сили

Както към този момент ви информирахме, Фестивала на скоростта в Гудууд към този момент стартира, а министър председателите и забавните коли занапред биват показвани. Този път возилото което ще ви покажем идва от щанда на Ford и ни демонстрира на какво са способни инженерите на компанията. Американската компания показа електрически бус въз основата на Ford Transit, разполагащ с електрическа мощ от 2000 конски сили. Разбира се, транспортното средство е само концепт, само че все отново от Ford се надяват да подбуден интереса на хората към общоприетата електрическа версия на Transit.
`Ford

Ford Pro Electric SuperVan разполага с мощ от 2000 конски сили, както към този момент споменахме и тя се дължи на четири електромотора, разпределящи я сред четирите гуми. Решение, което обезпечава ускоряване от 0 до 100км/ч в границите на по-малко от две секунди. Данните са сходни на тези на хърватския хиперкар – Rimac Nevera. Това е четвъртият бус от серията SuperVan, която дебютира през 1971 година, когато от Ford слагат V8 от Ford GT40 в първото потомство на Transit. След това сходни неща се случват и с второто и третото потомство на Transit през 80-те и 90-те години на предишния век.
`Ford

От Ford създават особено шаси и дизайн за буса, който в по-голямата си част е изработен от карбон. Дизайнът е с основен предумисъл към аеродинамиката или най-малко доколкото може да е при бус. В интериора е заложено на два екрана, един пред лидера и един в централната част на оптимално изчистеното табло. Останалата част от вътрешността включва тръбна структура, спортен волан и спортни седалки.Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg