Както вече стана известно, двама български моряци, част от екипажа

...
Както вече стана известно, двама български моряци, част от екипажа
Коментари Харесай

Шефът на БМФ: Вълни, забавяли кораба до човешки ход, са отнесли моряците ни в Норвежко море

 Както към този момент стана известно, двама български моряци, част от екипажа на кораба " Стара планина “, изчезнаха в Норвежко море в четвъртък. По време на постоянен курс 9-метрова вълна ги отнесла зад борда.

Капитанът незабавно подал сигнал до избавителния координационен център на Норвегия. Изпратени са хеликоптери, които са обходили морската територията. Вчера вечерта избавителната интервенция беше прекъсната от Норвежката брегова защита, тъй като е изминал срокът, в който има късмет двамата моряци да бъдат открити живи. Семействата им са осведомени.

Изпълнителният шеф на Българския морски флот кап. Александър Калчев съобщи в ефира на " Здравей, България ", че той персонално е разпоредил корабът да остане в региона на случая до през днешния ден на обяд с вярата вероятно да бъдат открити телата на двамата ни сънародници. Капитанът сподели още, че сега на нещастието метеорологичните условия са били доста тежки. Духал непрекъснат вятър със скорост 20-25 м/сек., имало талази, високи 9-10 м, а температурата на водата била 5-6 градуса. Калчев сподели още, че вълните били толкоз огромни, че забавяли придвижването на кораба до човешки ход.

" Обичайно при такива условия не би трябвало да има хора на палубата. Защо двамата моряци са били там следва да разберем. Възможно е да е имало сериозна причина за това. Възможно е и капитанът да не е могъл да смени курса. Тепърва ще събираме свидетелски показания ", съобщи изпълнителният шеф на БМФ.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР