Както вече няколко пъти ви информирахме, най-мощните модели на Mercedes

...
Както вече няколко пъти ви информирахме, най-мощните модели на Mercedes
Коментари Харесай

Mercedes разкри мощността на четирицилиндровото C63 AMG

Както към този момент няколко пъти ви информирахме, най-мощните модели на Mercedes ще бъдат задвижвани от хибридна мощ, която ще комбинира бензинов мотор и електромотор, който да увеличи доста характерностите на колите в които ще се употребява, като в същото време покрива екологичните условия.



След като слуховете за четирицилиндрова C-Klasse AMG бяха доказани, по-рано през днешния ден от Mercedes разкриха и повече информация какви ще са техническите характерности на най-мощната " цедилка ". Бензиновият мотор е с размер от 2.0 литра и е взаимстван от А45 AMG, само че тук е инсталиран надлъжно и модифициран, с цел да доближи мощ от 442 конски сили.



В задната част може да се откри електромотор, който генерира 201 конски сили и е обвързван с двустепенна трансмисия, сходна на тази при Porsche Taycan. Втората скорост се включва при скорост над 140км/ч, за по-добро ускоряване. Въртящият миг от 320 нютон метра се предава към задните колела посредством диференциал с лимитирано превъртане, само че при потребност, част от него може да бъде отдаван и към предните колела.



Сумарната мощ на двата мотора доближава 553 конски сили, а от Mercedes дават обещание новото C63 да „ превъзхожда сравними коли с V8 мотори без хибридно задвижване “. За в този момент не се споделят данни по отношение на екологията и какъв брой километра ще може да изминат колите с едно зареждане, само че надали доста от хората се интересуват от тях сега.



От немската компания разкриха и повече информация за най-мощното AMG GT 4 Door AMG 73e, което с изключение на много дълго име, разполага със същата настройка електромотор в задната част, само че и с 4.0-литров осмак в предната. Сумарната мощ, генерирана от хибридното задвижване ще е тъкмо 804 конски сили, а оптималният въртящ миг ще доближава 1000 нютон метра. Благодарение на тези данни, ускорението до 100км/ч. ще лишава под 3 секунди след старт от място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР