Както вече ФАКТИ съобщи, четиримесечно бебе загина на място при

Както вече ФАКТИ съобщи, четиримесечно бебе загина на място при ...

Задържаха тираджията от катастрофата със загиналото бебе


Както вече ФАКТИ съобщи, четиримесечно бебе загина на място при тежка катастрофа на околовръстния път на Елхово. В сливенската болница с опасност за живота са настанени майката, румънска гражданка и другото ѝ дете. Шест часа трафикът от и за граничен пункт Лесово бе пренасочван по обходни маршрути, предаде БНТ.

Катастрофата е станала малко след 8 часа сутринта. По неизвестни засега причини са се сблъскали странично тир с турска регистрация и джип с италианска регистрация. От удара пътуващите в джипа са изхвърчали от колата.

По неофициална информация 28-годишната жена е пътувала на задната седалка с 4-месечното си бебе и 3-годишното си момче. Пострадалите веднага са откарани в ямболската болница. Мъжът, турски гражданин, шофирал леката кола, е прегледан на място. Той е отказал да бъде откаран в болница.

"От направените лечебно-диагностични мероприятия се установи тежка политравма на майката и черепно-мозъчна травма на малкото дете. Създадохме организация с колегите от Спешно отделение в Сливен и осъществихме незабавно спешен транспорт за лечение на пациентите", заяви д-р Валентин Вълчев, заместник-директор на МБАЛ "Свети Пантелеймон", Ямбол.

Пострадалите при катастрофата са настанени в сливенската областна болница, поради липса на лекари в ямболското лечебно заведение. На детето предстои операция, а майката е в реанимация. И двамата са в тежко състояние, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдението на Окръжна прокуратура - Ямбол.

"Установено е, че единият автомобил - товарният автомобил, е навлязъл изцяло в лентата на лекия автомобил, но е установено и навлизане на лекия автомобил в противоположната лента. Тепърва се изясняват причините и конкретната отговорност на всеки от двамата водачи за предизвиканото пътнотранспортно произшествие", каза още Милен Божидаров, прокурор от Окръжна прокуратура - Ямбол.

Шофьорът на товарния автомобил е задържан. Утре се очаква да му бъде повдигнато обвинение, допълва БНТ.

Източник: fakti.bg