Както в много други отношения, така и за храненето на

...
Както в много други отношения, така и за храненето на
Коментари Харесай

Кралски етикет на маса - 10 любопитни правила

Както в доста други връзки, по този начин и за храненето на обществени места, членовете на английското кралско семейство би трябвало да съблюдават прецизни правила, когато хапват на обществени места. Вижте какви са те, споделени от Уилям Хенсън, специалистът оп етикет.
1. Ножът се държи в дясна ръка - традиция, обвързвана с носенето на меч
" Ножът наложително би трябвало да се държи с дясна ръка, а вилицата с лява. Тази традиция не е просто обвързвана с улеснение, а има дълбоки корени. В предишното мъжете са носели мечовете и камите с дясна ръка ", изяснява специалистът.

Днес правилото търпи леко нарушаване. Но едно остава същото. Показалецът  не трябва да се допира от мястото, където стартират зъбите на вилицата, нито до острието на ножа. Добре е да са по средата.

Голяма част от формалните събития включват мека дипломация, под формата на публични вечери, тъй че спазването на етикета е от основно значение.

 Добави изложение

 
2. Не бива приборите да скърцат в чинията
Не бива да се издава никакъв звук по време на публична вечеря. Това включва дрънкане с приборите или издаване на звук при рязане на храната. Разбира се, в случай че това се случи инцидентно, не е съдбовно, само че повече от един-два пъти, към този момент е демонстрация на неприятен усет.

 
3. След привършване с обещано ядене, приборите се слагат по избран метод
Когато член на кралското семейство е завършил с ястието, би трябвало да сложи приборите дружно. Ако си визиите чинията като кръговиден часовник, то двата прибора би трябвало да са сложени в позиция 6:30 ч.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР