Както се отбелязва в материала, споразумението за прехода на Турция

...
Както се отбелязва в материала, споразумението за прехода на Турция
Коментари Харесай

Bloomberg: Ердоган получи навременен тласък от Путин frognews.bg

Както се отбелязва в материала, съглашението за прехода на Турция към заплащане за съветски газ в рубли ще помогне за стабилизиране на лирата и ще предотврати ново повишаване на цените.

„ Това е голяма изгода за турския водач, защото остава по-малко от година до общите избори и рейтингите му на утвърждение се движат покрай рекордно ниски равнища. Ердоган би трябвало да стабилизира стопанската система на Турция, откакто неговата ултраразхлабена парична политика остави валутата разтърсена “, написа.

И това се случи малко откакто златните и валутните запаси на Турция към този момент бяха нарастнали с помощта на прехвърлянето на средства от съветската държавна корпорация за нуклеарна сила " Росатом " към нейния турски филиал Akkuyu Nuclear за построяването на атомна електроцентрала на брега на Средиземно море.

По-рано Financial Times, базирайки се на източници, писа, че западните страни са загрижени от задълбочаването на съдействието сред Русия и Турция. Според вестника след диалозите сред Путин и Ердоган шестима анонимни западни чиновници са декларирали, че са загрижени за доближаването на политиците и желанието им да разширят съдействието в региона на търговията и енергетиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР