Както съобщихметази сутрин, след добрата работа на криминалистите в ПУ

...
Както съобщихметази сутрин, след добрата работа на криминалистите в ПУ
Коментари Харесай

Само в Struma. com! Горещи подробности за разкриването на обира на годината в Пиринско! Как бяха откраднати 350 000 лв. и 200 гр. злато от бизнесмен в Банско ?

Както съобщихметази заран, след положителната работа на криминалистите в ПУ на Министерство на вътрешните работи Банско и Благоевград,бе оголен най-големия грабеж, ставал на територията на Банско. Откраднати от притежател на кръчма бяха 350 000 лв. и 200 грама злато. Докато притежателят чествал в механата 8 -ми март, с клиенти и другари, крадците проникнали в жилището му, над заведението,и разкрили крупната сума в дрешник, дружно с нея отмъкнали и огромно количество злато, след което напуснали.

Незабавно мястото бе блокирано от полиция, както и входовете и изходите на града, само че крадците се измъкнаха. В резултат на оперативния усет на криминалистите от Банско и Благоевград, и откритите следи, стана ясно, че става въпрос за проведена тайфа нарушители, които обаче не са експерти. Месец по-късно ченгетата към този момент бяха по следите на обирджиите, само че чакаха комфортния миг, с цел да ги заловят. И тази заран няколко полицейски дирекции се включиха в обиските и арестите- Благоевград, Кюстендил, Видин и София.

Задържани са Венци С. от Яхиново и негов другар, Жеко Б. от Монтана, Марио Р. от София, и Георги Х. също от Яхиново., научи детайлностите Struma. com. Криминалистите разкриха и механизма на закононарушението. С кола на умряло лице, обирджиите влезнали в Банско и направили обира. Зарязали колата, взели БМВ, в което натоварили парите и златото, качили БМВ -то на кола на пътна помощ и по този начин съумели да изнесат откраднатото пред полицейската обсада.

После един по един напускали града. Шофьорът на пътната помощ е от Яхиново и е бил осведомен с обира. Той е 5-тия задържан тази заран. Има данни, че един от арестуваните след кражбата се е върнал в Банско със брачната половинка си сякаш на отмора, само че с цел да следи какво се случва. Така за малко обирджиите съумяха да се порадват на откраднатото.

Тази заран в дома на Венци от Яхиново са открити и опиати, както и доказателства за съпричастността му към кражбата. Един по един са арестувани и 5-имата участници. Претърсени са близо 20 адреса, посещавани от крадците. В момента полицията обяснява коя е връзката на бандата с Банско, кой е споделил, че в дома на предприемача има доста пари. Работата продължава. Разкриването на това тежко закононарушение е сериозен удар на полицията в Банско и криминалистите от Благоевград. Престъплението както е видно е добре планувано и проведено, само че крадците не съумяха да надхитрят опитните ченгета.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР