Както показа новото проучване на Института за глобално здраве, използването

...
Както показа новото проучване на Института за глобално здраве, използването
Коментари Харесай

Заместител на солта понижава кръвното налягане

Както сподели новото изследване на Института за световно здраве, потреблението на заместители на солта при пациенти с хипертония може да окаже доста въздействие върху понижаването на кръвното налягане, написа zdrave.to.

Изследователите откриват, че заместването на дребна част от натрия в солта с калий, без да се трансформира усета, води до доста понижаване на систолното кръвно налягане при тези пациенти. Заместването на солта може да бъде дейно и на ниска цена за намаление на кръвното налягане.

Изследването, извършено в някои региони на Индия, беше показано в Американския вестник за клинично хранене. Той включилон 502 участници с хипертония от седем обитаеми места.

Участниците получавали елементарна сол (100% натриев хлорид) или сурогат на солта (70% натриев хлорид / 30% калиев хлорид).

Основният резултат е смяна в систолното кръвно налягане след три месеца в групата, употребяваща заместел на солта. Вторичните резултати включват промени в диастолното кръвно налягане, 24-часови биомаркери на урината и независимо докладван банкет и задоволство от изследваните соли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР