Както Plovdiv24.bg вече съобщи, .Фирмата Дрийм Холидейс БГ ни увери, че

...
Както Plovdiv24.bg вече съобщи, .Фирмата Дрийм Холидейс БГ ни увери, че
Коментари Харесай

Клиент за фалиралия туроператор: Дължат ми над 4000 лева

Както Plovdiv24.bg към този момент заяви, .

Фирмата  " Дрийм Холидейс БГ " ни увери, че . и няма оповестени бъдещи заминавания, които няма да се осъществят.

Пловдивчанин се свърза с медията ни, оказа се, че макар опитите, които е направил, не може да си върне от сумата от над 4000 лв., които организацията му дължи поради неосъществено пътешестване. 

Ето неговата тъжба, адресирана до министерството на туризма:

През м. 01.2022 година от реклама в интернет научих за предлагана екскурзия от " Дрийм Холидейс " до Рио де Жанейро и водопадите Игуасу. Установих контакт с компанията посредством посочения от тях телефон. Договорът за екскурзията ми беще изпратен на книжен притежател посредством Еконт. От диалозите със чиновник на организацията разбрах, че имат практиката да ги пращат по Еконт и също, че групата е попълнена и екскурзията ще се организира.

Полученият контракт съдържаше всички реквизити, които ме интересуваха - дати на пътешестване, хотели, спомагателни такси и поръчител на туроператора по смисъла на Закона за туризма - ЗК “Лев Инс ". С контракта получих и проформа фактура за предплатено заплащане в размер на 2141 лева, които заплатих с платежно разпореждане на 08.02.2022 година, против което получих фактура. С приближаване датата на екскурзията ми беше изпратена нова проформа фактура за 2250 лева, която заплатих с платежно разпореждане на 07.03.2022 година

На 28.03.2022 година направих питане за час на явяване на терминала, за теста за ваксина и така нататък Отговориха ми по ел.поща, че полета е анулиран от Ер Франс и ми предложиха ново полетно разписание с други превозвачи за друга дата от месеца.

Това не ме устройваше и направих отвод от екскурзията по тяхна виновност с молба да ми бъде възобновена сумата от 4391 лева - общият размер на двата превода. Изпратиха ми кредитно уведомление за същата сума, издадено на 01.04.2022 година и формирано от чиновник във компанията, което до този миг не съм получил.

Направих опити за свързване с " Дрийм холидейс " по телефона, само че не отговаряха. Потърсих ги и на място на посочениия адрес в Софияв хотел " Рила ", само че от рецепцията ми дадоха отговор, че от две седмици не са се появявали.

След инспекция в Регистъра на туроператорите открих, че поръчител според Закона за туризъм е ЗД “Евроинс " а не ЗК “Лев Инс " с контракт до 14.01.2022г..

На 02.06.2022 г.направих действия пред тях за възобновяване на сумата по проваленото пътешестване, само че те ми дадоха отговор,че според член 103,ал.5 от Защитена територия покриват отговорност по контракти, подписани в интервала на деяние на застрахователния договор- 09.02.2022 година - 08.02.2023 година

В моят случай формирания контракт попада сред две гарантиращи застраховки. Кой следва да ми възвърне направените разноски?

Излъганият екскурзиант заяви за Plovdiv24.bg , че Районна прокуратура- Пловдив е образувала досъдебно произвеждане по неговия проблем.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР