Както пише изданието, украинските войски в сряда вечерта засилиха атаките

...
Както пише изданието, украинските войски в сряда вечерта засилиха атаките
Коментари Харесай

Washington Post: Контраофанзивата на Украйна започна frognews.bg

Както написа изданието, украинските войски в сряда вечерта ускориха офанзивите си на фронтовата линия в югоизточната част на страната, съгласно голям брой лица от въоръжените сили на страната, в забележителен напън към окупираната от Русия територия.

 

Четирима военни, в това число офицери, са говорили при изискване за анонимност, защото не бяха упълномощени да разискват обществено развиването на бойното поле.

Според информацията на американския вестник, в редиците на украинските елементи са профилирани щурмови елементи, въоръжени със западни оръжия и подготвени по тактиката на НАТО.

 

Washington Post отбелязва, че съветските военни блогери също оповестяват за тежки боеве в региона на Запорожие, част от фронтовата линия, която от дълго време се смяташе за евентуално място на новата украинска акция. Нанасяйки разрязващ удар на юг през равните полета на Запорожие, силите на Киев биха могли да прережат така наречен " сухопътен кулоар “ сред континентална Русия и Кримския полуостров, прекъсвайки основни съветски линии за доставки.

 

Украинският президент Володимир Зеленски посети елементи от южната област Херсон в четвъртък, обиколи засегнатите от злополучие региони и беседва с евакуирани хора, откакто вредите на язовир Каховка предизвикаха опустошителни наводнения и оставиха доста без дом.

 

Изданието напомня думите на украински публични лица през последните дни, че няма да създадат публично известие, че контранастъплението е почнало и че нито едно деяние няма да означи началото му.

 

Валерий Шершен, представител на обединявания пресцентър на силите за защита на таврийското направление на ВСУ, който обгръща огромна част от източната и южната линия на фронта, удостовери " повече интензивност “ в Запорожка област, само че добави, че " не би споделил, че това е нещо огромно. В региона на Запорожие украинските сили като цяло " към момента са в отбранителна интервенция “, съобщи Шершен в изявление за The Washington Post.

 

Той разказва " дребни контраофанзивни действия “ от локален мащаб, по-специално борбата за Велика Новосилка, село в Донецка област навръх изток от Запорожска област.

 

Руснаците, добави той, са засилили обстрела си в региона на Запорожие в очакване на допустима украинска офанзива. Очаква се офанзивата да се развие в течение на месеци и ще послужи като главен тест на ръководена от Съединените щати тактика за подготовка на украинските сили с най-съвременните тактики за водене на война.

 

Отделно в материал на Washington Post се отбелязва, че " пейзажът на войната обаче се промени фундаментално от предходната година. Има няколко аргументи тазгодишните старания да не се окажат елементарно повтаряне на контраофанзивите за Украйна от 2022 година – за положително или за неприятно “, визирайки сполучливите дейности на ВСУ в Харковска и Херсонска области, където съумяха да отвояват хиляди квадратни километри територия от руснаците.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР