Както писахме, Бойко Борисов инспектира как върви строителството на автомагистрала Хемус“ в участъка

...
Както писахме, Бойко Борисов инспектира как върви строителството на автомагистрала Хемус“ в участъка
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Митко, на варненци само ей това да им направим, друго не трябва!

Както писахме,  Бойко Борисов  инспектира по какъв начин върви строителството на авто автомагистрала  „ Хемус “ в сектора сред пътен възел „ Белокопитово “ и „ Буховци “. Участъкът е 16,32 км и би трябвало да е подготвен през 2021 година

" Толкова ни е красива страната и толкоз сложна за строителство! ", възкликна Борисов, който отново персонално хвана кормилото, с цел да разноски по обектите финансовия министър Владислав Горанов и зам.-министъра на районното развитие  Николай Нанков . " Погледни какъв брой камък би трябвало да се изреже! После, като стане готово, всички викат: Лесно! ", добави той, осведоми Нова телевизия.

Нанков напомни, че отчуждителните процедури са забавили строителството, само че нещата започват още веднъж с помощта на смяната в закона.

" Миналата година дадохме начало на правата. Това е най-дългото оборудване, 207 метра виадукт. Готови са постаментите, стартира монтажът на панелите, фронтът е открит ", изясни Нанков. Той осведоми премиера, че на две места по трасето има археологически разкопки и е открит цялостен град от 4 век. По този мотив Борисов попита археолозите от Националния археологически институт при Българска академия на науките дали е правилно, че откритият византийски град е бил по-голям от столицата ни. Оказа се, че не е по този начин, макар че за мащаба на Византия е бил в съществени мащаби.

" Нанков, не е по-голям от Плиска и Преслав, както искаше да ме подведеш ", обърна се към някогашния районен министър министър председателят. Борисов похвали връзките на властта с археолозите, а те му се демонстрираха открити ножици и пергел за строителство от римско време. 

" Ябланица към този момент асфалтират. И двете платна. Мантинелите до 10-15 дни поставят, маркировките... ", добави за работата по " Хемус " министър председателят.  " Митко, на  варненци  само ей това да им създадем, друго не би трябвало ", обърна се той към регионалния на Търговище във връзка градежа на " Хемус ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР