Както обявиха от Volkswagen преди няколко дни, производственото съоръжение на

...
Както обявиха от Volkswagen преди няколко дни, производственото съоръжение на
Коментари Харесай

Volkswagen инвестира 460 млн евро в бъдещето на ID.3 във Волфсбург

Както оповестиха от Volkswagen преди няколко дни, индустриалното оборудване на компанията във Волфсбург ще се трансформира в третото, на поточните линии на което ще се създават представители на - първото предложение на напълно новото и 100% електрическо семейство коли на марката.

За реализирането на тази си цел, през днешния ден от Volkswagen оповестиха, че компанията ще направи нова инвестиция в размер на към 460 милиона евро във Волфсбург, като по този метод ще подсигурява стартирането на отчасти серийно произвеждане на новото ID.3 още от идната година. Бъдещето на индустриалното оборудване е обвързвано на 100% с електрическата подвижност най-късно от 2033 година.

От Volkswagen споделят, че компанията чака постигане на цялостен индустриален потенциал във Волфсбург от 2024 година, като паралелно с това на поточните линии ще бъде качен още един електромобил- представител на компактните SUV коли. Преди няколко седмици от марката анонсираха, че ID.3 ще получи точно сходна SUV версия.

" Това е най-големият авто сегмент в международен мащаб и е дом на нашия известен Tiguan ", разяснява Томас Шефер, изпълнителен шеф на Volkswagen. " Новият модел ще бъде идеално допълнение за нашите бестселъри ID.4 и ID.5 ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР