Както неотдавна съобщихме, в Канада бе арестуван главният финансов директор

...
Както неотдавна съобщихме, в Канада бе арестуван главният финансов директор
Коментари Харесай

Финансовият директор на Huawei може да получи до 30 години затвор

Както наскоро съобщихме, в Канада бе задържан основният финансов шеф на компанията Huawei. Причината е нарушение на комерсиалните наказания на Съединени американски щати против Иран. Ванчжоу Менг бе задържана във Ванкувър по искане на американските управляващи. Предстои изгонване в Съединени американски щати и вероятно американски съд.

Ванчжоу Менг е упрекната от министерството на правораздаването на Съединени американски щати в това, че е разрешила на SkyCom – неофициална дъщерна компания на Huawei, да прави бизнес в Иран. Според обвиняването, точно тя е одобрила нарушаването на американските наказания и е заблудила американските финансови институции. Тези обвинявания в шикалкавене могат да доведат до присъда до 30 години затвор.

Менг Ванчжоу е щерка на създателя на Huawei Рен Женгфей. Решението за изгонване потресе финансовите пазари на Китай и може да наруши краткотрайното помирение в комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Арестът на Ванчжоу Менг стана в прекомерно внимателен миг: по време на срещата Г-20 в Аржентина, когато Тръмп стисна ръката на Си Дзинпин по случай постигнатите търговски съглашения.

Китай по всевъзможен метод се пробва да освободи Менг Ванчжоу. Китайското посолство в Канада разкритикува дейностите на канадските управляващи, като посочи, че Ванчжоу не е нарушила нито един закон на Съединени американски щати и Канада.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР