Както много други крайбрежни райони Обединените арабски емирства (ОАЕ) са

...
Както много други крайбрежни райони Обединените арабски емирства (ОАЕ) са
Коментари Харесай

Дубай прави квартал от плаващи къщи за по $23 милиона едната

Както доста други крайбрежни региони Обединените арабски емирства (ОАЕ) са мощно уязвими от покачването на морското ниво. Според изследване на Emirates Wildlife Society и World Wildlife Fund водата може да превземе 8,1% от площта на емирство Аджман, 1,2% от тази на емирство Шарджа и 5,9% от тази на емирство Ум ал-Куейн.

Това е и повода холандската архитектурна къща Waterstudio да разработят план за 33 специфични плаващи къщи, ситуирани на изкуствени острови наоколо до брега на Дубай. Първата от тях ще бъде издигната още този месец, написа Business Insider.

 Снимка 351924
Източник:

Всъщност 33-те къщи ще бъдат част от първия стадий на плана, по който от Waterstudio работят взаимно с френския океанограф Жан-Мишел Кусто. Засега няма избран период, до който би трябвало да бъде приключен плаващият " квартал ".

Освен частните къщи на изкуствените острови ще бъдат построени още вътрешни дворове към всяка от тях с басейни и растителност. Цялата повърхност на изкуствената земя ще бъде сред 14 хиляди квадратни метра и 41 хиляди квадратни метра.

 Снимка 351922
Източник:

Плаващите къщи ще бъдат налични единствено по вода или посредством хидроплан. Идеята е те да не бъдат свързани с острова, с цел да може да се движат дружно с покачването на морското ниво.

Проектът може към момента да е единствено на хартия, само че всички 33 вили са били продадени още с оповестяването му през 2015 година. Всяка от тях ще се продава на цени сред 23 и 27,5 милиона $.

 Снимка 351923
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР