Както марица.бг писа, йеромонах Георги от Троянския манастир изгони от

...
Както марица.бг писа, йеромонах Георги от Троянския манастир изгони от
Коментари Харесай

Колежка на убитата Виктория сподели потресаващо ВИДЕО

Както марица.бг писа, йеромонах Георги от Троянския манастир изгони от храма малко момиченце с аутизъм и майка му в навечерието на светите дни на Рождество. Скандалното държание на отеца е снимано на видео и беше споделено от майката Кристина Борисова, която е публицист от русенската телевизия ТВН. В същата медия работеше Виктория Маринова, която през лятото беше грубо изнасилена и убита, написа Dir.bg.

Eто какво показа нейната колежка в профила си във Facebook:

" За миналите 5 години в никакъв случай не съм писала сходна обява, само че след случилото се, просто няма по какъв начин да се въздържа от коментар. ЗАРАДИ ДЪЩЕРИЧКАТА МИ!...

На 16 декември с щерка ми и наши другари посетихме Троянския манастир. Както множеството от вас знаят, там се намира Чудотворната икона, пред която хората се молят за здраве и излекуване. Не е инцидентно, че точно там потърсихме Божията мощ.

Дъщеря ми - Емма - е на 5 години и е с сложена диагноза генерализирано разстройство от аутистичния набор. Тя не приказва, има известни усложнения в връзката, само че е умерено дете. Умее да се оправя в друга конюнктура, само че не и съгласно духовните лица в Троянския манастир.

С доста болежка изписвам тези думи. Никой не желае да се сблъсква с тази част от живота - сигурна съм.

Но аз съм майка. Майка на дете с проблем. И в случай че това да ме изгонят от заведение, тъй като аниматорката (например) не може да се оправи с детето ми, е нещо обикновено в моя живот, то това духовно лице да ме изгони от заветен храм, тъй като детето ми " вика и крещи ", е нещо, което не мога да оставя в пространството.

Църквата е като опора за тези, които влагат вярата си, че предстоят хубави неща в живота ни. Място, кътче, където да се помолиш безшумно и да се надяваш тайничко на излекуване - че от на следващия ден детето ти ще проговори, да вземем за пример.

Е, по-късно видео, може би ще ме разберете, че е мъчно да повяврвам в нещо. Вече...

Все отново остава Доброто, което никой не може да изтръгне от сърцето ми. Знам, че някъде там, във времето, ще пристигна миг, в който Емма - моята дребна дъщеричка, ще усети света по метода, по който ние го усещаме. Без някой да я упреква по тази причина, че е друга.

Аз съм част от МАЙКИТЕ. Майките, които се борят за правото децата да не бъдат оставени настрани, а да бъдат част от нашето общество. Защото обществото сме всички ние - без значение от поставената диагноза.

Надявам се, че това видео ще стигне до тези, които би трябвало да го видят.

Съжалявам, блага Емма, че беше и ще бъдеш очевидец на още НЕсправедливости . Възмездие ще има. Независимо дали в църквата или отвън нея.

МАМА ЩЕ Е ВИНАГИ ДО ТЕБ!

Извинявам се на всички тези, които ще наемам прочувствено с това видео. Но..., в случай че го вардя вътре в себе си, просто ще се взривя. А и надали ще оказа помощ на детето си.

Желая радостни празници на всички. Все нещо хубаво ще се случи... в миналото.  :) ".

Днес журналистката написа, че е длъжна да разгласява и публично опрощение за случилото се от Величкия свещеник Сионий, който е свещеник на Троянската света обител. В него той декларира, че йеромонахът ще бъде осъден.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР