Както мъжете, така и жените, изглеждат по-привлекателни, когато заемат отворена

...
Както мъжете, така и жените, изглеждат по-привлекателни, когато заемат отворена
Коментари Харесай

Тази стойка подобрява успеха при запознанствата – и в Tinder, и на живо

Както мъжете, по този начин и дамите, наподобяват по-привлекателни, когато заемат отворена и експанзивна поза, сочи ново изследване. Това значи ръцете да са отпуснати или разперени настрана, вместо скръстени или прибрани; разкривен стоеж вместо скръстени крайници, и тяло, облегнато обратно, а не свито напред. 

Широките жестове значат неприкритост и доминантност, и съгласно учените това е повода да наподобяват по-привлекателни.

„ Виждаме и в животинския свят, че да заемаш в допълнение пространство и да разширяваш наличието си в едно пространство е един от сигналите, който оказва помощ за привличане на сътрудник – споделя доктор Таня Вачаркулксемсук, първият създател на проучването. – Демонстрирайки владичество, сигнализираме на евентуалния сътрудник: „ Мога да се оправям с нещата, имам място в йерархията, имам достъп до запаси. “  

Учените са записали събитие за бързи запознанства и са употребявали данни от уеб страницата за запознанства Tinder , с цел да потвърдят своята догадка. И в двата случая хората, които заемали по-експанзивни пози, били желани.

„ Тези открития демонстрират, че в актуалния подтекст, в който първичното привличане постоянно се дефинира от бързи решения след къс диалог или обзор на фотография, експанзивната поза усилва възможностите за първичен сантиментален триумф “ – пишат създателите на проучването.

Частта, която изследва фотосите в Tinder , е още по-убедителна, защото създателите са основали два профила на всеки от участниците в проучването – единият в по-прибрана поза, а другият – в отворена и експанзивна – да вземем за пример, облегнати обратно, с разтворени ръце.     

Резултатите са безапелационни: „ Нашето проучване сочи, че невербалната проява на доминантност усилва възможностите на даден човек да бъде определен за евентуален сътрудник. “

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР