Как точно са похарчени европарите по проект Патронажна грижа за

Как точно са похарчени европарите по проект Патронажна грижа за ...

Взела ли е неправомерно европари по проект за социални грижи кметицата на Красно село?

Как точно са похарчени европарите по проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания", реализиран от район "Красно село" в София? Задоволителен отговор от страна на кмета на района Росина Станиславова (Демократична България) засега няма.
Въпроси по темата бяха зададени на Станиславова във финансовата комисия към Столичния общински съвет (СОС).
Целта на проекта е да подпомага засегнати от COVID-19, като на нуждаещите се се предоставят храна, лекарства и други стоки от първа необходимост. Официално услугите на гражданите в нужда са предоставяни в работни дни от средата на май до края на 2020 година, като са ги получили близо 230 граждани. Има обаче подадена жалба пред СОС, че Станиславова сама си давала пари по проекта, както и на свои служители - "крупни суми", . Подозрението е за 104 000 лева, т.е. 1/3 от бюджета.

Работата на Софийска вода скара жители на Красно село и районния кмет Работата на "Софийска вода" скара жители на Красно село и районния кмет
Голям сутрешен скандал възникна между жители на район "Красно село" и кмета на района Росина Станиславова Скандалът стана факт заради ...
Кметицата беше попитана от председателя на финансовата комисия къде са отишли парите по проекта и за какво. Подробен и ясен отговор няма - няма и такъв в разменена официална кореспонденция. Причината - Станиславова иска да знае кой е подал жалба и с какво е засегнат, за да представи информацията за парите. Мога да накарам счетоводството да провери, отговори районният кмет на въпроса колко пари са изплатени на нея и служители на района.
Председателят на групата на "Демократична България" в СОС Методи Лалов е категоричен, че когато общински съветник пита официално, отговорите трябва да бъдат ясни и конкретни. Гражданите и съветниците от ГЕРБ искат да чуят конкретни суми, обърна се той към Станиславова и я призова да предостави информацията, защото "когато са спазени правилата и е положен труд, няма нищо нередно". Той настоя да бъде изискана информация от всички столични райони как са разпределени средствата по програмата за "Патронажна грижа".
Самата Станиславова е публикувала видео за "Патронажна грижа" на официалния си профил във Фейсбук.

Източник: actualno.com