Как ще реагират от Демократична България“, които с години се

...
Как ще реагират от Демократична България“, които с години се
Коментари Харесай

Скандал в деня за размисъл: ПП агитира за изборен туризъм


Как ще реагират от „ Демократична България “, които с години се борят против това порочно събитие по време на вота

В деня за размисъл „ Продължаваме промяната “ пусна платено известие във Facebook с оферта за избирателен туризъм. Изборният туризъм е един от главните електорални пороци в България, с които съдружните сътрудници на Политическа партия от „ Демократична България “ са се борили интензивно в годините обратно. Особено във връзка с рейсовете, идващи от Турция, с гласоподаватели на Движение за права и свободи. Сега Политическа партия се пробват да изпратят хората, които живеят в София, само че нямат адресна регистрация в столицата, да вървят да гласоподават в Сърбия?!

„ Не си пуснал заявление да гласуваш в София и не ти се пътуват стотици километри до у дома? Има по какъв начин да гласуваш без заявление! В секциите отвън България се гласоподава единствено с персонална карта. Най-близката секция е в Димитровград, Сърбия и по този начин гласуването може да се трансформира в прелестна неделна разходка “, написа в платената реклама на Политическа партия. Засега към момента няма реакция от страна на „ Демократична България “.

На последните парламентарни избори през предходната година точно в пограничния сръбски град Цариброд (бивш Димитровград), в който живее главно българско население, бе регистриран объркващ растеж на гласовете за Политическа партия в пъти, и то в следобедните часове. Според неофициална информация става дума не за гласоподаване на локалните хора, а на български жители, карани с рейсове от София. Общият брой на пепейците, закарани в Цариброд, е бил към 200 души. Според източници от Министерство на вътрешните работи, тези хора са дали своят вот най-малко два пъти – един път в столицата ни и повторно към този момент в Цариброд. Същата е била обстановката и в другия пограничен сръбски град с българско население – Босилеград, както и на няколко обитаеми места в Гърция до границата ни.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР