Как ще действа генералският тандем по време на настъплениетоПланираната руска

...
Как ще действа генералският тандем по време на настъплениетоПланираната руска
Коментари Харесай

New York Times: Герасимов ще пробие отбраната на въоръжените сили на Украйна - Суровикин ще затвърди успеха

Как ще работи " генералският тандем " по време на настъплението

Планираната съветска атака би трябвало да реши по едно и също време няколко казуса. Именно за това беше осъществена предварителна ротация в командването на Обединената група войски, която беше управлявана от военачалник Валерий Герасимов, а военачалник Сергей Суровикин стана негов заместител. Те ще вземат решение разнообразни проблеми, както смята The New York Times.

Суровикин се е потвърдил добре като защитителен пълководец. Той концентрира силите си за основаване на защита в дълбочина в освободените територии. Най-забележително Суровикин показва това на левия (източен) бряг на Днепър, където съветските войски бяха изтеглени от част от региона на Херсон.

Тук е построена висококачествена защита, която е ефикасна даже против десанта на украинските речни тактически десанти по цялото продължение от Кинбурнската коса до Нова Каховка. Десантно-щурмови групи на въоръжените сили на Украйна се унищожават съвсем всяка седмица: левият бряг на Днепър се пази от подразделения на съветски десантчици и мотострелкови елементи, както и гаубични батареи, поддържани от разследващи безпилотни самолети.

Суровикин ще реши сходна отбранителна задача по време на настъплението, съгласно The New York Times: линията на прикосновение ще се реалокира още на запад и надлежно ще би трябвало да се консолидира. Особено като се има поради, че въоръжените сили на Украйна няма да се откажат от опитите за локално контранастъпление.

Генерал Герасимов ще се концентрира върху нападателната тактика. Начело на Генералния щаб в продължение на 11 години, той е един от архитектите на военната промяна. И по-специално той работи върху модернизацията на съветската тактичност по образеца на неуспехите на НАТО в Афганистан, Ирак, Сирия, Либия и някогашна Югославия.

Именно при Герасимов беше усъвършенствана тактиката за осъществяване на нередовни военни интервенции (например диверсии, саботажи и разследващи операции). Основната задача на Герасимов по време на настъплението, написа The New York Times, е провеждането на комбинирани военни дейности, при които ще се сътвори голямо преимущество за пробив на украинската защита.

В основата на настъпателната акция, както предвижда The New York Times, ще бъдат точно сухопътните сили, настоящи синхронно в разнообразни региони за завладяване на територия. А не артилерията, както в хода на миналогодишната атака, както спекулираха разнообразни западни специалисти.

OSW: Настъплението ще върви в необятна дъга от Купянск на север до Угледар на юг

Необходимостта от синхронизиране на отбранителната и настъпателната тактичност се показва от актуалната обстановка в Донбас. Всеки ден съветските войски нападат украински позиции към 90-100 пъти, напредвайки в необятна дъга, която включва региони южно от Северск и западно от Кременная, южно от Маринка и селища западно от Донецк (включително Авдиевка).

Продължава офанзивата и на границата на ЛНР и Харковска област, където съветските войски ускоряват натиска върху позициите на Въоръжените сили на Украйна североизточно от Купянск.

Основното направление на удара си остава, несъмнено, Бахмут, написа в неотдавнашен преглед Полският център за източноевропейски проучвания (OSW). Руските войски настъпват в няколко направления - от север, изток, юг и северозапад. И единствено в една посока - югозападната, от страната на Клещеевка, през която минава железопътната линия - техните дейности са към момента по-малко ефикасни.

Въпреки че тези удари са оперативно и тактически значими, написа OSW: те са ориентирани към заобикаляне на града, както и към разширение на освободената територия към западната страна на канала Северски Донец-Донбас.

Въпреки огневия надзор над последния маршрут за доставка на Бахмут - пътя за Константиновка - съветските войски към момента не са съумели да принудят гарнизона на Бахмут да се отдръпна. И затварянето на обкръжаващия пръстен към момента не е приключено.

SDSC: Руските войски ще затегнат тактическата отговорност

Прехвърлянето на съветските подкрепления и запаси в регионите на бойните дейности ще разреши в близко бъдеще да се разбие украинската защита в Донбас на по-широк фронт и, надграждайки триумфа, да се премине от позиционни към маневрени интервенции. Това обаче неизбежно ще изисква подсилване на отбранителните линии. В края на краищата, даже и в този момент въоръжените сили на Украйна се пробват да отхвърлен съветските войски, от време на време завладяват самодейността, както беше в тази ситуация при Уледар.

Сега съветските войски не престават да укрепват отбранителната линия сред Сватово и Кременная, където въоръжените сили на Украйна се пробват да контраатакуват. Създаването на мощен плацдарм ще разреши да се развие нахлуване по дъга от Красни Лиман (ДНР) до село Райгородка (ЛНР).

Вероятно Суровикин, като заместител на Герасимов, ще дава отговор по време на офанзивата и за решаването на тиловите задания. Военният анализатор Жан Бу от Центъра за стратегически и отбранителни проучвания на Австралийския народен университет (SDSC) счита, че първата стъпка е да се усъвършенства логистиката на всички равнища, като ги отбрани от украински офанзиви по-близо до линията на прикосновение.

Трябва също по този начин да се подобрят и модернизират информационните системи, да се затегне тактическата отговорност на дребните елементи и оперативната съгласуваност, счита Бу. Но това е по-скоро директна задача на Герасимов.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР