Как се връзва фотографското изкуство и онази литература, която определяме

...
Как се връзва фотографското изкуство и онази литература, която определяме
Коментари Харесай

chicklit365.com, където Веселин Боришев среща фотографията с женското писане

Как се връзва фотографското изкуство и онази литература, която дефинираме като типично женска?

Ако ви кажа, че би могло да се получи добре, дори супер да се получи, е доста допустимо мнозина да се подхилкват. 

Скептицизмът е изцяло предстоящ.

Затова просто вижте доказателството - новият уебсайт на известния български фотограф Веселин Боришев http://chicklit365.com. Той е напълно свеж, започва през днешния ден - точно на празника на Свети Валентин и Свети Трифон.

Всички, които познават творчеството му, знаят добре, че фрагментите на Веско постоянно описват истории, че постоянно са разнообразни и че постоянно е видял освен това през обектива си. 

Това не е ново.

Новото и шантавото е, че проектът http://chicklit365.com не е единствено на Веско, а е и на доста дами. Цели 365, колкото са дните в годината.

Всяка от дамите взе участие с текст към една от фотосите. Струва си да бъдат прочетени. Сред съавторките на фотографа има както известни поетеси и журналистки, по този начин и изцяло непознати и анонимни дами. Текстовете им по нищо не си наподобяват, постоянно са изненадващи, от време на време много дълбоки и откровени. Запазени са в оригинал. Има както на български (повечето), също и такива на британски, украински и турски. 

Получило се две в едно - и онлайн фотографска галерия, и нещо като дневник с чувствата на доста дами, който ще става все по-голям и цялостен с всеки изминат ден.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР