Как се разви пазарът в България през изминалата година? При

...
Как се разви пазарът в България през изминалата година? При
Коментари Харесай

Йовко Атанасов, регионален мениджър на Lenovo за България и Северна Македония: Отличните финансови резултати на Lenovo са резултат от лоялните ни потребители и иновативното ни портфолио

Как се разви пазарът в България през миналата година?

При нас темпът на дигитализацията внезапно набъбна, катализиран от новите условия на работа и живот. Потребителите търсят от ден на ден цялостни решения, мултифункционални устройства, повече сигурност и лесна преносимност.

Какви са главните трендове на световния пазар?

Наблюдаваме мощно изразено търсене на надеждна техника и облачни услуги. Глобално бизнесът с облачни услуги е повишен със 73% на годишна база, а групите на интелигентните ни устройства (мобилни компютри, смарт телефони и смарт устройства) и сървърите реализират растеж от надлежно 20% и 15%. Основните аргументи за това са работата от у дома, отдалеченото образование и възходящите условия на потребителите за времето, което отделят на занимания. За да задоволи тези потребности, Lenovo основава редица нововъведения в областта на бизнеса и геймърските преносими компютри. Най-новият ни артикул за игри е. С него геймърите получават оптимално реалистична картина с QHD резолюция и 16:10 IPS екран.

В бизнес серията ни основни акценти са с изключение на първия в света сгъваем компютър, устройствата с висока продуктивност от и професионалните работни станции от серия.
 ThinkPad X1 Fold
ThinkPad X1 Fold

Пандемията промени ли тактиката на Lenovo за справяне с бизнес провокациите?

Пандемията по-скоро затвърди нашата убеденост, че вървим в вярната посока. Устройствата, които предлагаме, са надеждни и мултифункционални. Така удостоверяваме доверието на своите сътрудници и на крайния консуматор. Ситуацията допуска и усилване на напъните в посока корпоративна обществена отговорност. Локално стартирахме нови просветителни начинания, като партньорството с Центъра по роботика " Технократи ", с Фондация " Димитър Бербатов " и присъединяване в 100-годишнината на Съюза на артистите в България и тазгодишното издание на премиите ИКАР.

Какви са финансовите резултати за миналата фискална година и последното тримесечие. На какво се дължат те?

За първи път приходите на Групата бележат растеж до над 60 милиарда щатски $, добавяйки 20% растеж на годишна база. При доставките на таблети растежът е 157% на годишна база. Последното тримесечие също беше извънредно сполучливо с доходи, нарастнали с 48% на годишна база, достигайки 15,6 млрд щатски $, както и най-голям ритъм на напредък от 2 години насам. Основната причина за отличното ни показване са лоялните консуматори и бързата акомодация на марката към техните изменящи се потребности.

Можете ли да дадете прогнози за бъдещето на софтуерния пазар?

Новите световни условия за работа, учене и игра от вкъщи ще продължат да подтикват търсенето на все по-преносими устройства, облачна инфраструктура и софтуери за връзка. Тази нова среда води и до редица неудобства за бизнеса - отдалечена IT поддръжка, потребност от повече сигурност за данните, по-добро техническо застраховане. Ние предоставяме част от решенията, като Lenovo Premier Support, ThinkShield и Lenovo WiFi Security, посредством които подсигуряваме сигурност, улеснение и усъвършенстване на ИТ разноските.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР